fredag 6. juni 2008

Verdens grønneste IT-selskap?

I dag er det nøyaktig et år siden Dell kom med sin forpliktelse om å bli det “grønneste” teknologiselskapet i verden. Dermed er det tid for en statusrapport.

Dell har gjort store fremskritt for å bli et karbonnøytralt selskap i løpet av 2008. Samtidig leder selskapet an innen resirkulering av gammelt materiell. I løpet av 2007 tok Dell imot 46 millioner kilo utrangert IT-utstyr fra sine kunder over hele verden, en økning på 20 prosent i forhold til året før. Dell er det eneste IT-selskapet som tilbyr en resirkuleringsløsning globalt. Dell er også det eneste teknologiselskapet som har fått sine strømforsyninger Silver 80 PLUS-sertifisert.

Å redusere strømforbruk er kanskje noe av det mest miljøvennlige tiltaket en produsent som Dell kan stå bak. Derfor går selskapet inn for å redusere strømforbruket til PCer med 25 prosent innen 2010, sammenlignet med dagens Dell-maskiner. Dette er et mål som er langt mer ambisiøst enn Dells konkurrenter.

For mer informasjon om Dells globale miljøsatsninger, besøk www.dell.com/earth eller www.regeneration.com. Oppdateringer om årets miljøinitiativ gjenVINN.no i Norge finnes på www.gjenvinn.no.

Ingen kommentarer: