tirsdag 20. november 2007

Nærmere kundene med ny fabrikk

I dag ruller de første Dell-PCene ut fra vår nye fabrikk ved Lodz i Polen. Det er under et år siden byggingen startet, og i januar er det forventet at 1.100 ansatte vil produsere bærbare og stasjonære PCer og servere for levering i Øst-Europa og Skandinavia.

Den nye fabrikken er på hele 35.000 kvadratmeter, og vil i de første ukene produsere bærbare PCer i Latitude- og Inspiron-seriene til kunder i Øst-Europa og Skandinavia. Etterhvert som ting begynner å gå seg til vil også stasjonære PCer og servere produseres i Lodz.

Tidligere har kunder i hele Europa fått sine Dell-maskiner fra vår fabrikk i Limerick i Irland, men økende etterspørsel generelt, og spesielt fra Øst-Europa, gjorde at vi bestemte oss for å åpne enda en fabrikk for å komme nærmere kundene.

Åpningen av Lodz-fabrikken betyr også at norske kunder etterhvert vil få noe kortere leveringstid av sine maskiner. Under normale forhold blir en Dell-maskin fra Limerick levert til kunder i Norge i løpet av 7-10 arbeidsdager, men med fabrikken i Polen håper vi å kunne korte ned leveringstiden til 7-8 dager.

Ingen kommentarer: