onsdag 1. oktober 2008

Dell leder an på grønn IT

”The IDC Green IT barometer”, en undersøkelse sponset av Dell, har spurt 434 IT-direktører i europeiske selskaper med mer enn 1.000 ansatte om trender i markedet. Resultatene viser at nesten halvparten av IT-selskaper i Vest-Europa har en grønn IT-strategi på plass. I snitt forventer disse selskapene å levere 15,2 prosent reelle kostnadsbesparelser i løpet av de neste 12 månedene.

Grønn IT er et satsningsområde for store leverandører i bransjen, og Dell er i tetgruppen blant selskapene som tar dette på alvor. I forrige uke holdt selskapets adm. direktør, Michael Dell, et innlegg for EU i Brussel, der han roste europeiske selskaper for å lede an.

- Europakommisjonen spiller en viktig rolle i forhold til å motivere medlemslandene til å bruke informasjons- og kommunikasjonsteknologi strategisk for å gjøre sin egen infrastruktur grønnere. Europa, som er i førersetet når det gjelder å styre retningen for miljøpolitikk, kan fortsette å bruke denne påvirkningskraften over hele verden, sa Dell.

Dell, både selskapet og adm. direktøren, har vært pådrivere for fokus på miljø i IT-bransjen, og selskapet gjør kontinuerlige grep for å gjøre både produktene og produksjonsprosessen mer miljøvennlig. Så sent som i går annonserte Dell at selskapet går over til å levere alle sine nye bærbare PCer med LED-skjermer, som ikke inneholder kvikksølv, og som er betydelig mer energieffektive enn tradisjonelle LCD-skjermer. Basert på salg av antall enheter, estimerer Dell at bare selskapets OptiPlex-serie med stasjonære PCer solgt siden 2005, med strømstyring skudd på, har stått for besparelser på 2,8 millioner dollar og redusert utslipp av CO2 med 27 millioner tonn.

”The IDC Green IT barometer” identifiserte to hoveddrivere, eksterne og interne, som står bak beslutninger rundt grønne IT-investeringer. Den første er krav om å møte de regulatoriske kravene, det andre er muligheten for å redusere kostnader gjennom bedre energiutnyttelse, resirkulering og bærekraftig IT-infrastruktur. Samtidig mener mer enn en tredjedel av de spurte at IT spiller en viktig rolle når selskaper skal redusere energiforbruket og karbonfotavtrykk, i tillegg til å støtte selskapets samfunnsansvar i årene som kommer.

Ingen kommentarer: