onsdag 2. september 2009

Åpnet Norges grønneste datasenter


Tidligere i år skrev vi om at Dell har signert en avtale med Lillehammer-selskapet Ikomm om å bygge landets grønneste datasenter. Gjennom flere kreative løsninger er datasenteret det første i Norge som blir karbonnøytralt. Forrige torsdag ble senteret åpnet med Lillehammers ordfører Synnøve Brenden Klemetrud til stede.

Miljøtankegangen har stått i høysetet fra første planleggingsmøte etter at Ikomm bestemte seg for å bygge et nytt datasenter i selskapets lokaler i Fakkelgården på Lillehammer. I tillegg til det nye datasenteret, har Ikomm også etablert et katastrofesenter ved en annen lokasjon. Begge datasentrene er bygget karbonnøytrale.

Vi i Dell synes dette prosjektet på Lillehammer er ekstremt spennende og et eksempel til etterfølgelse i forhold til hvordan norske selskaper bør tenke miljø. Dell har som uttalt mål både å bli en karbonnøytral bedrift og det grønneste IT-selskapet i verden, og derfor er vi også stolte av at vi ble valgt til dette prosjektet.

Kjøleløsningen i det nye datasenteret er svært interessant sett fra et miljøperspektiv. Ikomm har valgt å bruke åtte energibrønner for å kjøle ned datasenteret. Samtidig skal overskuddsvarmen brukes til å varme opp deler av Fakkelgården, et bygg på 15.000 m2 som i dag huser 50 ulike bedrifter, og som fungerte som pressesenter under OL i 1994.

Richard Hægermark
Forretningsutvikler, Dell Norge

Ingen kommentarer: