tirsdag 11. mars 2008

Dave Marmonti åpner superklynge i Norge

Tidligere i dag åpnet Dells president for virksomheten i Europa og Afrika, Dave Marmonti, EMGS ASA’ nye serverklynge i Trondheim. Den nye klyngen, som er den kraftigste i Norge og blant de aller kraftigste i Europa målt i antall teraflops, inneholder 1.800 servere, med kraft tilsvarende 20.000 PCer og totalt minne på 22 terabytes. Den oppnår dermed en ytelse på hele 70 teraflops.

Adm.dir Michael Jacobs i Dell Norge og Dells president for virksomheten i EMEA, Dave Marmonti under åpningen av superklyngen i Trondheim.

Electromagnetic Geoservices (EMGS) har utviklet en ny teknologi for å lete etter og finne olje der oljeselskapene tidligere ikke har hatt positive resultater. Dette gjøres med elektromagnetiske stråler mot havbunnen, noe som genrerer store mengder data. For å gjøre om signalene til verdifull og leselig informasjon, har EMGS behov for en maskin som kan håndtere store datamengder, og det er her Dells superklynge kommer inn i bildet.

- Norge og resten av de nordiske landene er spennende og viktige markeder for Dell. Ikke bare er dere kjent for å være en oljenasjon som store deler av Europa er avhengige av i forhold til olje og gass, men norske myndigheter har gjort store forpliktelser i forhold til både miljøet generelt og i forhold til det vi kaller ”grønn IT”. Dette er verdier som ligger tett opp mot Dells egne, sa Marmonti.

Dette har vært et svært spennende prosjekt for Dell i Norge, og et vi har ledet fra start til mål. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med EMGS også i fremtiden.

Ingen kommentarer: