tirsdag 4. mars 2008

Dell øker mest på servere

Tall fra analyseselskapet IDC viser at Dell er den serverprodusenten som øker mest, både i Norge og i resten av verden i fjerde kvartal 2007. Dette er også noe Digi.no skriver en sak om i dag.

Fjerde kvartal i fjor var et jubelkvartal for Dell. Da økte vi vår omsetning på servere i Norge med hele 35,9 prosent, et tall som vi selvfølgelig er vanvittig fornøyd med. Markedsandelen i kvartalet var på 24 prosent, opp fra 18,2 prosent i samme periode året før.

I Norge kan vi vise til den desidert største veksten innenfor servermarkedet i 2008. Totalt hadde vi en vekst på 9,6 prosent, og har nå en markedsandel på 24,7 prosent. Dermed tar vi en klar annenplass etter HP, som har en markedsandel på i overkant av 44 prosent.

Globalt er vi et stykke bak IBM og HP, men hadde en vekst på 6,8 prosent i fjerde kvartal og 12,4 prosent i hele 2007. I sistnevnte kategori er vi i en egen klasse.

Vi mener disse tallene viser at vi gjør riktige ting på serverfronten, og i 2008 kommer det en rekke tiltak for å fortsette veksten. Vi skal fortsette å forenkle IT for bedrifter, vi har inngått spennende samarbeid med blant annet VMware, vi har kjøpt opp selskap som EqualLogic, og vi fortsetter arbeidet med å bli den mest miljøvennlige produsenten av servere og annen hardware.

I løpet av 2008 har vi og kommer vi til å lansere en rekke nye servermodeller, med teknologi som både forbedrer ytelsen og som gjør avanserte funksjoner lettere tilgjengelig.

Inge Hjelmfoss
Enterprise Brand Manager

Ingen kommentarer: