fredag 8. august 2008

Karbonnøytrale før tiden

For et år siden satte vi oss et rimelig hårete mål. Ikke bare skulle vi bli det grønneste teknologiselskapet på jorden, men vi lovet å være såkalt karbonnøytrale i løpet av 2008. En del kritiske røster trodde ikke det var mulig, men nå har vi bevist at det går. Fem måneder før fristen vi selv satt, nådde vi en stor milepæl i selskapets historie.



De investeringer vi i dag gjør innen grønn energi dekker nå hundre prosent av vårt globale energiforbruk. Det er vi stolte av. Ved å redusere vårt eget miljøfotavtrykk og ved å verne avskogingen i verden viser vi at vi tar klimaforandringene på alvor. Men vi stopper ikke der. Vi skal være i førersetet i kampen for miljøet.

Tenker grønt i alt vi gjør
Dette gjelder alt fra å sette nye standarder for grønn energieffektivitet, til utvikling av miljøvennlige produkter med fokus på å bevare jorden vår. Alle våre kunder kan bli med Dell på denne langvarige miljøreisen og ta del i det vi kaller “ReGeneration”. På kontoret på Skøyen har vi for eksempel innført dobbeltsidig utskrift som standard og våre selgere bruker vår grønne D(EL)L bil når de skal i kundemøter i Oslo og omegn.

Det finnes ikke noen enkelte tiltak som løser miljøutfordringene som vi står overfor, men alle kan bidra gjennom å agere grønnere. Vi har fokusert på miljøforbedringer i mer enn 10 år og vi ligger langt fremme, men vi er ikke i mål. Vi har bare så vidt begynt og har en veldig høy ambisjon.

I 2007 kunngjorde Dell ”Plant a Forest for Me”, som er et program som gjør at organisasjoner i hele verden kan dele sine beste prosjekter, og som partnere legge til rette for treplanting i bærekraftige gjenplantingsprosjekter. På hjemmebane har vi vært initiativtagere til miljødugnaden gjenVINN.no som har involvert skolebarn over hele landet.

For mer informasjon om Dells energi- og miljøinitiativer, se www.dell.com/earth, eller bli med oss og tusenvis av andre for å redde planeten vår på http://www.regeneration.org/.

Mvh
Richard Hægermark
Syklist og ansvarlig for foretningsutvikling i Dell

Ingen kommentarer: