onsdag 20. mai 2009

Første skole-netbook fra Dell – endelig Ubuntu

Bjørn Venn har blogget om den og VG Nett/PC World har skrevet om den, og dermed er det på sin plass at vi skriver om den her på Dell direkte også. I går lanserte vi Latitude 2100, en 10,1-tommers netbook spesielt beregnet på bedriftsbrukere og skoler. Maskinen er også den første Dell-PCen som kan bestilles med operativsystemet Ubuntu i Norge.    

Dell Latitude 2100 er kompakt, lett og utviklet med tanke på samarbeid, sosiale nettverk og trådløse tilkoblingsmuligheter. Det er en pris- og plassgunstig løsning for bedrifter i vekst, uansett om du trenger et stilig og funksjonelt frittstående system eller en tilleggs-PC til når du er på reise. 

Latitude 2100 kan leveres med: 
  • Energieffektive Intel® Atom™-prosessorer
  • En rekke lagringsmuligheter, både harddisk og SSD
  • Flere operativsystemer, Windows XP, Vista eller Ubuntu 8.10
  • Berøringsskjerm, webkamera og 6-cellers batterier
  • Internasjonal service og kundestøtte for Dell Latitude-serien, inkludert Dell ProSupport-tjenester
Med en vekt som begynner på 1,36 kg, er Latitude 2100 en perfekt reise-PC for brukere som har innhold lagret sentralt på servere. Vi har blitt kontaktet av flere bedriftskunder som har ønsket netbooks som en tilleggs-PC, spesielt for de som reiser mye, og dette kan være løsningen de leter etter. Samtidig er dette en ideel maskin for skoleelever og studenter. 

Første Ubuntu-maskin i Norge
Latitude 2100 er den første maskinen Dell kan levere med operativsystemet Ubuntu i Norge. Linux-distribusjonen har vært tilgjengelig for Dell-kunder i en del andre land, men nå kommer altså muligheten også til Norge.

Vi har fått en rekke henvendelser om Ubuntu i Norge, spesielt her på DellDirekte, disse har vi spilt videre i organisasjonen. Derfor er det gledelig at vi endelig kan tilby dette operativsystemet også til norske kunder, og håper det faller i smak hos Linux-brukerne her i landet.

Dell Latitude 2100 er tilgjengelig på www.dell.no fra i dag, med pris fra NOK 2.490,- inkl. miljøgebyr. Eksl. mva og frakt.   

Flere bilder av den nye modellen finnes på vår offisielle Flickr-side.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dette høres veldig bra ut! Gratulerer med endelig å ha lansert en maskin med Linux i Norge! Hadde jeg ikke allerede kjøpt en Linux-netbook fra et annet firma som kom dere i forkjøpet, så er det stor sannsynlighet for at denne ville vært på ønskelista mi.

Bare et par tips: Det er en feil i linken til Bjørn Venns bloggpost, og det finnes ikke noen Ubuntu 8.17. Er nok 8.10 dere mener.

DellDirekte sa...

@Børge: Takk for at du gjorde oss oppmerksom på lenkefeilen (det var feil lenke til saken i VG også), og oppklarte litt Ubuntu-forvirring. Det er rettet opp nå.

Olav sa...

Har dere planer om å installere den nye Ubuntu 9.04 Netbook Remix på maskinene? Bare med tanke på at den nye ubuntu versjonen er mye bedre og mer tilpasset netbook og har et enklere opsett.

Ubuntu Netbook Remix:
http://www.canonical.com/projects/ubuntu/unr

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.