onsdag 13. mai 2009

Ny og billigere Mini 10

Flere medier, blant annet Engadget, har spekulert i Dells planer for minimaskiner, eller netbooks, som de også kalles. I går kveld lanserte vi det neste medlemmet av Dells Inspiron Mini-familie, Inspiron Mini 10v, en billigere utgave, med startpris på NOK 3.390,- inkl. mva, miljøavgift og frakt.

Inspiron Mini 10v er basert på Diamondville N270- eller N280-versjonene av Intels Atom prosessor. Mini 10v leveres med 1GB RAM, 16GB SSD eller 120 eller 160GB harddisk, en rekke trådløse tilkoblingsmuligheter, mulighet for 6-cellers 56WHr batteri, Bluetooth, 3 USB 2.0-utganger, integrert webcam og 3-i-1 minnekortleser.

I Norge leveres Mini 10v med Windows XP. I enkelte andre land kan også maskinen leveres med Linux-distribusjonen Ubuntu 8.04, men dette gjelder ikke i Norge foreløpig.

Mini 10v kan leveres i syv farger, fra tradisjonelle svart og hvit til rød, blå, rosa, grønn og lilla. Hvis du vil se flere bilder av Mini 10v, besøk vår offisielle side på Flickr.

I vloggen nedenfor forteller Brian Pitstick fra vårt utviklingsteam for Mini-serien mer om den nye Mini 10v. Maskinen kan bestilles fra i dag på www.dell.no.



14 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, når blir denne maskinen tilgjengelig på de norske Dell sidene? Ser fortsatt kun Mini 10 og ingen Mini 10v.

Et annet spørsmål, hvor lang leveringstid må man belage seg på dersom en bestiller disse maskinene i dag / kommende dagene?

Anonym sa...

Som Anonym over ser jeg heller ikke den nye mini 10v på Dells sider i Norge.

Jeg registerer også at 720p (1366x768) display valget er fjærnet fra configurasjonslisten for mini 10. Typisk nå som jeg bare satt å ventet på å kunne bestille mini10 med 720p display og atom N270 cpu.

Er det virkelig ingen planer om å slippe mini10 med Ubuntu i Norge? Er det noen måte å bestille slike maskiner fra Dell norge uten å gå innom nettbutikken?

Anonym sa...

Synd at den ikke kommer med 8GB ssd til Norge :( , for sammenlikner man pris med dell.de som tilbyr ssd versjonen, så er 8GB ssd versjonen over 1000kr billigere en XP/160GB versjonen!

DellDirekte sa...

Det tok litt tid å få Mini 10v inn på dell.no, men nå er den på plass på http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/laptop-inspiron-10?c=no&cs=nodhs1&l=no&s=dhs.

Leveringstiden på både Mini 10 og 10v er for øyeblikket omtrent fire uker. Grunnen til dette er at etterspørselen har vært stor, men det jobbes med å få maskinene ut så fort som mulig.

8GB-versjonen er bare tilgjengelig i de landene som tilbyr Mini 10v med Ubuntu, og Norge er dessverre ikke blant disse landene. Grunnen til at vi ikke tilbyr Ubuntu som operativsystem i Norge er primært at etterspørselen har vært liten. Dette er selvfølgelig noe vi til enhver tid vurderer, og skulle det komme mange tilbakemeldinger om at norske kunder ønsker Ubuntu, vil vi spille dette videre. Det er selvfølgelig mulig å installere Ubuntu på egen hånd.

Skjermoppløsning er noe vi må komme tilbake til. 1366x768 er fortsatt tilgjengelig på Mini 10 på våre amerikanske nettsider, så det er absolutt mulig at dette blir et valg om ikke så lenge.

Anonym sa...

Tusen takk for svar :) Et lite spørsmål til: har Mini 10v vifte eller er den vifteløs? Det ligger motstridende meldinger om dette på nettet.

Carl sa...

interessant, men viktig avklaring dette med tilgjengelig skjermoppløsning!
er det maks 1 gb ram også på denne mini 10?

SA sa...

Går det an å bestille Mini 10 med Ubuntu fra utlandet? Med norsk tastatur?

Virker på meg som det er interesse for Mini 10 med Ubuntu i Norge... sjekk diskusjon på itavisen.no

Anonym sa...

Jeg ønsker meg også SSD-versjonen med Ubuntu. Håper dere vil revurdere det norske markedet for dette!

DellDirekte sa...

@SA: Vi vurderer til enhver tid Ubuntu, og hvis det var opp til oss her i Dell Norge, skulle vi gjerne tilbudt både Ubuntu som operativsystem og enkelte produkter som ikke blir lansert her i landet, men til en viss grad blir dette bestemt utenfor landets grenser. Norge er et lite land, med et ”lite” språk, og dermed blir det en avveining mellom utviklingskostnad og hvor mange enheter som blir solgt. Vi håper å få mulighet til å selge Ubuntu-maskiner, og diskusjonsforaene er gode argumenter for dette. Så snart vi har mer informasjon kommer de her på DellDirekte.

@Carl: Ja, 1GB er maks RAM i begge Mini 10-modellene.

Og til slutt svar på spørsmålet om vifte. Ja, det er motstridende meldinger på nett, men det riktige er at Mini 10 og 10v ikke har vifte.

Anonym sa...

Jeg vil bare si at om dere lanserer Dell Mini med Linux, det være seg deres versjon av Ubuntu eller uten OS i det hele tatt, har dere vertfall ett salg :)

DellDirekte sa...

Vi har akkurat lansert en netbook med Ubuntu. Riktignok er det ikke Mini 10, men Latitude 2100. Les mer her: http://delldirekte.blogspot.com/2009/05/frste-skole-netbook-fra-dell-endelig.html

Unknown sa...

Hei!

Venter også på muligheten til å bestille denne med 720p (HD) oppløsning i Norge, samt Ubuntu. Men jeg lurte på om man kan kjøpe den med en 2,5" disk og siden bytte denne selv med en 64GB SSD f.eks. siden det er mye billige SSDer å få tak i på markedet nå. Lar dette seg gjøre?

Anonym sa...

Hei, jeg lurte på hvordan mini 9, 10 og 10v vil fungere med evt. Windows 7?

Funderer også på om man trenger ekstra/annet adapter el.l. for å bruke disse pcene i uttak med 110V (USA/Latin-Amerika)?

DellDirekte sa...

Hvis du gjør et søk på nett, vil du finne mange eksempler på at Windows 7 kan kjøres på netbooks. De offisielle minimumskravene fra Microsoft er:

- 1 GHz prosessor (32- eller 64-bit)
- 1 GB RAM (32-bit); 2 GB RAM (64-bit)
- 16 GB ledig diskplass (32-bit); 20 GB ledig diskplass (64-bit)
- DirectX 9 grafikkort med WDDM 1.0 eller høyere

Angående strømforsyning, så leveres alle våre bærbare PCer med 110V/240V. Det betyr at det eneste du trenger er en adapter som gjør at du kan bruke stikkontaktene i det landet du er i. Dette får du kjøpt blant annet på Gardermoen.