fredag 19. desember 2008

God jul og takk for 2008!


2008 har vært et år som har vært preget av store forandringer, nye initiativ og spennende dager. Så sent som i mai var Oslo Børs på over 500 poeng, og siden da har den blitt mer enn halvert. Dette betyr at det er stor usikkerhet blant mange norske bedrifter, men det åpner også for at de som tenker utradisjonelt og nytt kan få et forsprang.

I året som gikk har vi hjulpet flere norske bedrifter med nettopp innovative og smarte løsninger. I mars hadde vi besøk av vår europeiske toppsjef Dave Marmonti, som åpnet det som fortsatt er en av europas kraftigste klynger hos EMGS i Trondheim. I tillegg har en rekke andre selskaper signert avtaler med oss, og jeg synes det er spesielt gledelig å se at de norske konsernene som har global tilstedeværelse, i økende grad velger Dell. Dette er noe både Yara, StatoilHydro og Aker Solutions har gjort i løpet av 2008, og det viser at vi kan levere uansett hvor en kunde befinner seg i verden.

Det er spesielt to ting som har vært viktige for oss i 2008, og som fortsetter å være viktig neste år. Det ene er å forenkle hverdagen til IT-sjefene og det andre er satsingen på miljø, ikke nødvendigvis i den rekkefølgen. Disse to fokusområdene gjennomsyrer alt vi gjør i organisasjonen, fra Michael Dells kontor i Austin til salgslandskapet her på Skøyen i Oslo.

Den største produktnyheten i 2008 var utvilsomt lanseringen av vår nye Latitude E-serie for bedriftsmarkedet. Dette er laptoper som vil gjøre bedriftsbrukere bedre i stand til å takle en hverdag som er preget av krav til effektivitet, tilgjengelighet og mobilitet, og de har blitt tatt svært godt i mot i markedet. I 2009 vil det komme en rekke nye produkter, både for privatpersoner og bedrifter, og spesielt på server- og lagringsfronten kommer vi til å se store nyheter i løpet av året som kommer.

Det viktigste i 2009 blir å ha fortsatt tro på fremtiden gjennom å investere i, og ta vare på egen organisasjon, dyrke kjernekompetanse, samt levere smartere løsninger til kundene. De som klarer å posisjonere seg slik og utvikle seg videre, vil vinne på sikt. Det akter Dell i Norge å gjøre.
Med dette vil jeg ønske alle Dells kunder, samarbeidspartnere og ansatte en riktig god jul og et godt nytt år!

Michael Jacobs
Adm. direktør
Dell Norge

Ingen kommentarer: