fredag 26. juni 2009

Nå kommer Windows 7

Det er ikke mange månedene til Windows 7 er klar for butikkhyllene, og fra i dag lanserer både vi og andre PC-leverandører oppgraderingsprogram til Microsofts nye operativsystem.

Oppgraderingsprogrammet innebærer at du kan kjøpe en ny PC i dag, med Windows Vista installert, for så å få en enkel DVD-installering tilsendt så snart programmet blir lansert. Dette er en løsning som også har fungert bra ved tidligere programvareoppdateringer.

Du finner all informasjon om oppgraderingsprogrammet på http://www1.euro.dell.com/content/topics/topic.aspx/global/products/landing/no/emea/windows-7-consumer?c=no&l=no&s=gen, og her kan du også registrere deg.

Test Windows 7 i dag
Microsofts nettsider for Windows 7 finner du nyttig informasjon, og også muligheten til å laste ned den siste prøveversjonen av operativsystemet. Det er helt sikkert på sin plass å nevne at Windows 7 RC ikke er en ferdig pakke, og du bør også vite hva du driver med før du installerer den nye versjonen.

Det er strengt tatt ikke så mye du kan gjøre feil hvis du skal installere Windows 7 RC, så lenge du husker en viktig ting før du setter i gang: TA BACKUP! Ved å ta en fullstendig sikkerhetskopi av hele maskinen din, er du sikret hvis ting mot formodning skulle feile. Husk også at du må ha installasjons-CDen fra det forrige operativsystemet ditt, Windows XP eller Vista, hvis du skulle ha behov for å gjenopprette maskinen.

Det kan også være en fordel å sjekke om maskinen din har det som skal til for å kjøre Windows 7. Microsoft har gjort tilgjengelig en ”Upgrade Advisor”, som analyserer maskinen, og gir deg tilbakemelding på om den er klar for det nye operativsystemet. Analyseprogrammet finner du her: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=1b544e90-7659-4bd9-9e51-2497c146af15

Gi oss tilbakemelding
Vi har allerede fått mange tilbakemeldinger fra brukere som tester Windows 7, men vi kan aldri få nok av disse. Har du installert Windows 7 på en Dell-maskin? Fungerte det? Støtte du på problemer? Bruk kommentarfeltet og del kunnskapen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vista var en haug med søppel som ble så pinlig for Microsoft at de måtte døpe det om til Windows 7. Det er nesten identisk med Vista, kjører på samme kjerne, og er fremdeles en haug med søppel.

Unknown sa...

Installlert windows 7 rc på Inspiron mini 9 uten noen som helst problemer i det hele tatt.

Kona syntes kanskje den er litt treig under oppstart, men hun om det.

Fredrik Johnsen sa...

Kjører Windows 7 i dual boot med Vista på en XPS M1330, og det går som en drøm. Husker knapt når jeg bootet til Vista sist, så at de to er identiske er vel å ta litt i...

Har også installert Windows 7 i dual boot med Ubuntu Netbook Remix på en Mini 10v. Dette går også oppsiktsvekkende bra, og Win 7 kjører minst like bra som XP. Litt knot å installere fra USB-stick, men det gikk med litt mekking.

(For ordens skyld bør jeg sikkert nevne at jeg jobber i Sermo Consulting, og vi har Dell som kunde.)

Anonym sa...

Installerte Windows 7 på XPS M1330, tok ca 20-25 minutter, og iløpet av den tiden ble absolut alt installert, drivere til trådløst, ether, webcam, minnekortleser, you name it.
Alt kom opp, og fungerer som en drøm.
(Forøvrig morsomt at alle som klager hele tiden må være anonyme.. )

Vegard38 sa...

Har store problemer med å bestille windows 7 til min nye studio xps 16eg. Får beskjed om at systemet mitt er kvalifisert.

Anonym sa...

Har en Dell Studio XPS 435MT.
Windows 7 32 bit fungerte problemfritt på min maskin. Derimot 64 bit versjon så ikke ut til å inneholde kompatibel viftestyring så viftene går på maks turtall hele tiden...
Litt rart synes nå jeg da men.

Programmer har fungert over all forventning, til og med et program jeg brukte på Windows 98 fungerte :)