mandag 8. juni 2009

Ny serverserie med nye oppgaver

18. Mai ble serversystemet Fortuna XS11-VX8 fra Dell annonsert og beskrevet på flere websider, blant annet Hardware og digi.no. Både i kommentarfeltene til disse sakene og gjennom direkte henvendelser har jeg fått flere spørsmål om hva som er tanken bak disse serverne og hvilke formål de er designet for så jeg tenkte jeg skulle forklare.

Dell Fortuna XS11-VX8 er en server utviklet av Dell Data Center Solutions Division som spesialdesigner løsninger for konkrete oppgaver, spesielt rettet mot cloud computing og hostingsentere med mange tusen servere. I motsetning til Dell PowerEdge servere er Fortuna utviklet med helt spesifikke oppgaver i tankene og ikke som en generell serverplattform.

Litt om bakgrunnen for disse serverne: Utvikling av prosessorer de siste årene har gjort store fremskritt og gjort servere veldig kraftige. Ikke alle applikasjoner klarer å utnytte tilgjengelige ressurser, noe som har ført til en bred viritualiseringsstrategi for å utnytte maskinvare i større grad. Likevel oppstår det hos større hostingselskaper situasjoner hvor man har behov for plassoptimaliserte servere som kombinerer lavt strømforbruk med lett prosessering. Det er dette formålet XS11-VX8 dekker.

Her er eksempler på oppgaver som XS11-VX8 er designet for:
  • Dedikert webhosting, webfarmer og infrastruktur med lett last tiltenkt single socket servere hvor det er krav om eller er foretrukket arkitektur en serverinstans per server
  • 1:1 Viritualisering hvor hver server bare kjører 1 VM og prosesseringskravet ikke er stort. Benyttes av mange hostingselskaper for utrulling, imageadministrasjon og katastrofesikring.
Ytterlige informasjon om løsninger fra Dell DCS og Cloud computing finner du her. Ta også en titt på vloggen med Drew Schulke fra vårt team i USA, som forklarer litt mer om den nye serverserien:




Kristian Heim
Advanced Solutions Group
Dell

Ingen kommentarer: