torsdag 27. september 2007

Dell blir karbonnøytralt

Dell annonserte i går at selskapet blir det første store IT-selskapet som forplikter seg til å bli karbonnøytralt. Både Digi.no og IDG.no har dekket denne nyheten

Mange lurer på hva karbonnøytralitet egentlig innebærer. For oss i Dell skal vi begynne med å måle alle utslippene av klimagasser i selskapet. Deretter setter vi i verk tiltak for å redusere og etter hvert eliminere disse utslippene gjennom en strategi som blant annet består av ytterligere energieffektivitet og økt bruk av fornybar energi.

På et seminar i Washington i går sa Michael Dell at selskapet skal fortsette å være helt i teten når det gjelder å gjennomføre miljøtiltak.

- Kunder, leverandører og andre interessenter forventer at en verdensomspennende bransje leder an i miljøarbeidet i det 21. århundre. Derfor utfordrer vi alle de andre selskapene i IT-bransjen til også å ha et mål om karbonnøytralitet, sa Dell.

I denne vloggen, som opprinnelig ble lagt ut på vår søsterside Direct2Dell, snakker Dane Parker, Dells director of environmental health & safety group og Mark Newton, Environmental Policy Analyst i Dell's Sustainable Business om både hva selskapet har gjort allerede og hva Dell planlegger av miljøtiltak fremover.

Les mer om Dells nye miljøtiltak på Direct2Dell.

Ingen kommentarer: