fredag 21. september 2007

IT mot klimaproblemer

I går åpnet IT-tinget i Tønsberg, der Dell er representert. Årets første internasjonale taler var den tidligere svenske statsministeren Gøran Persson, som snakket om globalisering og klimaproblematikk.

- Vi må bruke it til å løse klimaproblemene. Og jeg tror Norge og Sverige har helt spesielle forutsetninger for å innta førersetet. De av dere som gjør dette blir morgendagens helter, sa Persson ifølge IDG.no.

I Dell er vi helt enige i at vår bransje bør lede an i klimadebatten. Derfor har vi også satt i verk en rekke tiltak. Spesifikt for Norge er miljødugnaden gjenVINN.no, som vi gjennomførte for andre gang i år, og som så langt har samlet inn mer enn 500 tonn utrangert IT- og EE-avfall gjennom skoler i hele landet. gjenVINN.no er et miljøinitiativ som har til formål å sette fokus på miljø og gjenvinning av IT-utstyr og annet EE-avfall. Initiativets langsiktige mål er å endre folks vaner, når det gjelder gjenvinning av elektronisk avfall, både med tanke på miljø og sikkerhet. Dell og Eurovironment står bak aksjonen i Norge. Ved åpningen av gjenVINN.no i 2006 sa miljøvernminister Helen Bjørnøy: - Dette er den viktigste miljødugnaden i 2006.

I tillegg har Dell flere miljøinitiativ internasjonalt, som du kan lese mer om på http://www.dellearth.com/. Vi gir våre kunder muligheten til å kompensere for utslippene av Co2 relatert til produksjonen av maskinvaren de kjøper, vi har redusert miljøfarlige stoffer i våre produkter og vi har fokusert store ressurser på å redusere strømforbruket fra våre maskiner.

Vi vil fortsette å ha fokus på miljø, og utfordrer også våre konkurrenter til å tenke på dette.

Ingen kommentarer: