torsdag 4. oktober 2007

En ny digital læringshverdag

Skolesektoren er viktig for Dell. Undervisning i 2007 er mer enn kritt, tavler og svamper. Digitale læremidler er på full fart inn i hverdagen for lærere og elever over hele landet, og foreløpig har vi bare sett begynnelsen av den tekniske revolusjonen i skolen.

Gjennom Kunnskapsløftet blir digitale læremidler en enda mer viktig del av undervisningshverdagen. IKT og læring er sentrale satsingsområder for den norske skolen, og myndighetenes mål er at alle lærere skal kunne utnytte IKT på en sikker, fortrolig og kreativ måte. De fleste skolene bruker allerede digitale læringsplattformer og stadig flere av landets fylker går inn på ordninger som sikrer bærbare PCer til alle elever, og Dell er den ledende PC-leverandøren til landets skoler.

- Læring skal være utfordrende, krevende og morsomt. Digitale læremidler og andre typer digitale verktøy gir deg muligheten til å lære på nye måter og til å se nye dimensjoner av det du vil lære og finne ut av. I tillegg gir det deg flere muligheter til å lære sammen med andre, når du for eksempel spiller et nettbasert spill, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal på Utdanning.no.

Digitale læremidler og andre typer digitale verktøy gir deg muligheten til å lære på nye måter og til å se nye dimensjoner av det du vil lære og finne ut av. Nettsider, presentasjonsprogrammer, regneark, digitale kurs, spill, video, bilder og lyd er eksempler på digitale læremidler.

I Dell har vi dedikerte team som jobber spesifikt mot skolesektoren, og på dette feltet er vi størst i Norge. Dermed har vi også lang erfaring med å få gode løsninger på plass, som også er kostnadseffektive. Det siste er spesielt viktig i en presset kommuneøkonomi.

Ingen kommentarer: