fredag 19. oktober 2007

Nytt globalt miljøinitiativ fra Dell: Green Design Contest

På konferansen Connecting 2007: World Design Congress in San Francisco i går, lanserte Dell et nytt tiltak for å lage mer miljøvennlige produkter. Vi er ute etter nye ideer og oppfinnelser, og inviterer herved ingeniører, designere, IT-konsulenter og andre oppfinnere til å komme med sine ideer til oss.

Det nye prosjektet heter International Green Computing Design Competition. De offisielle reglene finner du her. Deltagere kan levere ideer fra januar til og med april 2008, og finaleforslagene blir offentliggjort i mai. Finalistene får en premie på $10.000, eller i overkant av 50.000 kroner med dagens kronekurs. Vinneren blir avgjort gjennom en global nettavstemning, og vinneren av denne får $15.000, som er i overkant av 80.000 kroner. Alle detaljene finner du på www.dell.com/designregeneration.

Vi ser at dette er en oppgave med få holdepunkter, men det er også meningen. Utfordringen er å tenke nytt, enten det gjelder produkter som bruker mindre strøm, forslag for hvordan Dell kan oppnå sitt mål om karbonnøytralitet, eller hvordan Dell kan bli flinkere på gjenbruk og gjenvinning.

Mulighetene for samarbeid er nærmest endeløse. Sammen, og gjennom et globalt samarbeid, kan vi faktisk oppnå noe!

Ingen kommentarer: