onsdag 5. desember 2007

Dell størst i bedrifts-Norge

Tall fra analyseselskapet IDC for Q3 2007 viser at Dell er størst i Norge på salg av IT-utstyr til bedriftsmarkedet, med en markedsandel på 34 prosent. Også i segmentet for bærbare PCer er Dell størst, med en markedsandel på 36 prosent.

I følge tallene fra IDC er Dell størst i bedriftsmarkedet i Norge totalt og når det gjelder bærbare PCer. Innen servere, vokser Dell dobbelt så fort som markedet og befester sin posisjon med 27 prosents markedsandel. Samtidig gjør Dell i Norge det veldig bra med en omsetningsvekst på 15 prosent i løpet av tredje kvartal i år. Dell er nest størst innen stasjonære PCer og servere, med henholdsvis 32 og 27 prosent markedsandel.

- Alle våre ansatte har stått på de siste månedene, og vi er svært fornøyd og stolt over å være den største leverandøren til det norske bedriftsmarkedet. Dell Norge leverer et solid bidrag og med dette befester vi vår posisjon som en ledende leverandør av totalløsninger til norske selskaper. Nå skal vi jobbe for å ta førsteplassen innen andre kategorier også, sier adm. direktør Michael Jacobs i Dell Norge.

Dell kan vise til en veksttakt som er det dobbelte av markedet innen servere det siste året. Markedsveksten har i denne perioden vært på 21 prosent, mens Dell hadde en vekst på 48 prosent.

Før helgen la Dell frem sine tall for tredje kvartal som var rekordstore.

- Det foreligger ikke spesifikke tall for Norge, men det vi kan si er at vi gjør det bedre enn moderselskapet og har virkelig god vind i seilene om dagen. Vi ser at vi har hatt 15 prosent omsetningsøkning sammenliknet med samme kvartal i fjor, og vi er spesielt stolt av Solutions og Dell Professional Services som har økt med henholdsvis 68 og hele 150 prosent, avslutter Jacobs.

Ingen kommentarer: