fredag 23. mai 2008

Dell med i Grønn IT

De siste årene har Dell satt i gang en rekke tiltak, både globalt og i Norge, for å fremme miljøet. Dette skal vi fortsette med, og vi ønsker også å utfordre de andre IT-selskapene til å bli mer miljøvennlige. Nå er vi også med i IKT-bransjens satsing, Grønn IT.

Grønn IT er IKT-bransjens felles dugnad for et bedre klima. Bransjen ønsker å ta ansvar for sine bidrag til miljøproblemene, og vil også synliggjøre det som gjøres for å minske de negative effektene av IT - og hva IT kan gjøre for miljøkampen. I likhet med Grønn IT, mener vi i Dell at våre viktigste virkemidler er samarbeid, kunnskapsdeling, informasjon og en leverandørindustri som forplikter seg til å produsere og selge grønnere løsninger og produkter.

Dell har som målsetning å bli planetens ”grønneste” teknologiselskap. I over et tiår har vi bygget inn miljømessige hensyn i hvert trinn av produktenes livssyklus — fra utvikling og utforming til produksjon og drift, kundens bruk og endelig deponering når produktets levetid er over. Samtidig som vi er stolte av den bemerkelsesverdige framgangen vi har hatt så langt, vet vi at det fortsatt er mye å gjøre.

Framfor alt bygger vi opp et samarbeid med medlemmer i det vi kaller ”The ReGeneration” – mennesker i alle aldre og over hele verden som bryr seg om miljøet. Gjennom programmer som Energy Smart utvikler vi energieffektive produkter som har mindre strømbehov, noe som i sin tur bidrar til å oppveie karbondioksidutslippene. Vi jobber også med bedriftskundene våre for å utvikle og bygge om datasentre for å redusere energiforbruket.

Gjennom «Plant et tre for meg» og «Plant en skog for meg» hjelper vi kundene å redusere sin påvirkning på miljøet. Vi har også jobbet for å redusere miljøpåvirkningene fra transporteringen av produktene våre ved hjelp av forbedrete fraktrutiner, bedre ruteplanlegging og ved å plassere bygningene våre nærmere kundene.

I dag er Dell det eneste dataselskapet som tilbyr kundene gratis resirkulering av alt Dell-merket datautstyr over hele verden. Vi tilbyr også gratis resirkulering av eventuelle datamaskiner eller skrivere når en kunde kjøper et Dell-produkt, og vårt miljøinitiativ http://www.gjenvinn.no/ er i gang for tredje år på rad.

Gjennom å være medlem i Grønn IT ønsker vi bidra til at IKT-næringen i Norge tar sitt ansvar for miljøet og for fremtiden for våre barn.

Richard Hægermark
Business Development

Ingen kommentarer: