onsdag 14. mai 2008

Dell presenterer fremtidens IT

I dag avholder Dell sin årlige konferanse for partnere og kunder i Oslo. Arrangementet, som tidligere gikk under navnet "Dell Technology Tour", er nå omdøpt til "The Future of Computing", og det er nettopp fremtiden til Dell, produktene og IT-bransjen som står i fokus.

Konferansierene Henrik Elvestad og Johan Golden sverger fortsatt til både overheadprosjektor og brevgiro, men de er neppe representative for de rundt 250 deltakerne på dagens konferanse. Om deres tolkning av grønn IT er fremtiden for vår bransje (se bilde til høyre) kan sikkert også diskuteres.

I sin innledning fokuserte Dell Norges administrerende direktør på hvordan hverdagen for IT-sjefer endres, både i forhold til hva sluttbrukere forventer av ytelse og hvordan maskiner brukes i dag. Derfor leder Dell an både når det gjelder produktutvikling, kommunikasjon, og ikke minst forholdet til miljøet. Dell har et erklært mål om å bli en karbonnøytral bedrift innen 2008, i tillegg til en rekke andre tiltak for å styrke miljøet.

Utover dagen deles deltakerne i to grupper. Temaer som dekkes er blant annet virtualisering, mobilitet, fleksibel databehandling, konsolidering og administrasjon, fremtidens IT-tjenester og produktdemonstrasjoner av både arbeidsstasjoner og servere. Dagen avsluttes med foredraget "Norge i år 2050" med Eirik Newth.

Vi i Dell setter enorm pris på alle som har vært med på dagens arrangement, og gleder oss allerede til neste år.

Ingen kommentarer: