tirsdag 20. mai 2008

Fornyingsministeren åpnet gjenVINN.no 2008

Hver dag øker berget av gammelt og utrangert IT-utstyr med rundt 30 tonn. Dette er et enormt tall, og noe vi i Dell ønsker å gjøre noe med. Derfor startet vi miljøinitiativet gjenVINN.no sammen med Eurovironment for to år siden, og i dag åpnet fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys årets aksjon på Kampen skole i Oslo.

– Bruk av IT kan løse mange miljøproblemer, men skaper også noen selv. Alt eldre utstyr kan dessverre ikke gjenbrukes. Elektronisk utstyr inneholder farlige stoffer, men disse kan håndteres forsvarlig og utstyret kan gjenvinnes og bli til nye produkter. Det er en glede å åpne et slikt initiativ som setter fokus på et viktig miljøspørsmål, sa Grande Røys under dagens åpning.

I løpet av de to første årene vi har gjennomført gjenVINN.no, har norske skoleelever samlet inn mer enn 500 tonn med IT- og EE-avfall. gjenVINN.no er en nasjonal innsamlingsaksjon for IT- og EE-utstyr ved alle landets nærmere 3 300 grunnskoler. Hver enkelt skole kan samle inn utstyr fra både skolen, foreldre og det lokale næringslivet. Skolens deltakelse er kostnadsfri, og gjenVINN.no tar ansvaret for å hente det som blir samlet inn ved alle skolene i landet.

Den skolen som samler inn flest kilo IT-utstyr per elev, vil motta et klassesett med bærbare PCer fra Dell, til en verdi av over 150 000 kroner. Det blir også premier til andre- og tredjeplass.

Dette er et prosjekt vi i Dell Norge er svært stolte av, og som befester vår posisjon som det ledende IT-selskapet innen miljøtiltak. Dell gjennomfører en rekke miljøtiltak på globalt nivå, og gjenVINN tar vår tankegang videre på lokalt nivå. Tiltaket har fått mye oppmerksomhet internt i Dell, helt opp til Michael Dell, og vi vet at flere andre land nå ser på vår modell for å dra i gang lignende tiltak andre steder i verden. Det tar vi selvfølgelig som en stor kompliment.

Vi håper mange skoler melder seg på årets gjenVINN-aksjon, og har som målsetning å bryte alle rekorder.

Ingen kommentarer: