fredag 27. februar 2009

Godt år for Dell Norge

Sent i går kveld la Dell frem sine tall for hele 2008, og det er absolutt ikke så nedslående lesing som kanskje mange skulle tro. Vi har tatt grep internasjonalt og vokser innenfor strategiske områder , som gjør at vi har en solid økonomi tross nedgangstider og finanskrise.

Her i Norge er vi svært fornøyde med 2008. I tillegg til at vi lanserte en rekke spennende produkter, som Studio Hybrid og Latitude-E-serien, har året vært dominert av store prosjekter. I mars åpnet vår europasjef Dave Marmonti EMGS' serverklynge Aurora, som inneholder 1.800 servere, med kraft tilsvarende 20.000 PCer og totalt minne på 22 terabytes. Den oppnår dermed en ytelse på hele 70 teraflops, og er fortsatt en av Nord-Europas kraftigste klynger.

Dell Norge har utmerket seg i året som gikk gjennom å signere en rekke avtaler, men spesielt store norske selskaper med globalt nærvær har signert kontrakter det siste året. Både Yara, Aker Solutions, StatoilHydro og Norsk Hydro står nå på vår kundeliste globalt, og det er vi stolte av.

Miljø er fortsatt viktig, og i tillegg til å ha ekstremt miljøfokus i hele vår organisasjon, har vi også tatt denne tankegangen til flere kunder. Det mest ambisiøse prosjektet er kanskje Lillehammerselskapet Ikomm, som sammen med Dell bygger landets grønneste datasenter. Gjennom flere kreative løsninger er datasenteret det første i Norge som blir karbonnøytralt, og skal stå ferdig og klart til bruk i løpet av tredje kvartal 2009.

Vår partnerstrategi har vokst i året som gikk, og i 2008 har vi blant annet signert avtaler med Umoe IKT og Norsk Data Senter, noe som gjør at vi når flere kunder, samtidig som kundene til våre partnere nå får tilgang til våre produkter, noe vi vet mange ønsker. Partnermodellen har vært en ubetinget suksess etter at den ble lansert.

I løpet av året som gikk har vi i økende grad levert fulle løsninger, og ikke "bare" servere og klienter. Jeg vil ubeskjedent si at vårt konsulentkorps er et av Norges beste, noe også resultatene viser. I 2008 har vi hjulpet flere hundre kunder med å spare penger og øke effektivitet via serverkonsolidering, forbedret lagringsstrategi, utrulling av nye klienter etc.

2009 har også begynt lovende, og jeg synes ikke fremtiden ser så mørk ut som mange vil ha det til. I løpet av det siste året har vi tilpasset vår organisasjon så den står godt rustet til å takle en tid der kunder fortsatt har store behov, samtidig som budsjettene blir lavere. Da må både vi og våre kunder tenke smartere og presentere løsninger som gir maksimal kostnadseffektivitet.

At 2009 blir et spennende år er det liten tvil om, men med en kreativ organisasjon og gode løsninger er utgangspunktet godt.

Takk for et meget godt samarbeid i 2008.

Michael Jacobs
Adm. direktør
Dell Norge

1 kommentar:

Anonym sa...

tullebukken M. Jacobs...Man kan ikke si at 2008 var ett godt år for Dell med tanke på tallene som de leverte. De selgerne som nylig fikk sparken kan vell se dette ut av tallene fra 2008 som følger firmaet videre inn i 2009.