tirsdag 24. november 2009

Dell Norge mot strømmen

Mot slutten av forrige uke la Dell frem resultatene for tredje kvartal, og som mange medier har skrevet om, var det ikke bare positive nyheter som kom fra Austin. Faktisk var det globale resultatet såpass oppsiktsvekkende at Dell-aksjen falt hele 9prosent, noe som også trakk hele børsen i New York ned.

Negative resultater er selvfølgelig aldri hyggelig, men at det finnes lyspunkter har ikke kommet godt nok frem, etter vår mening, både på globalt nivå og her i Norge. Omsetningen økte for andre kvartal på rad, og kontantstrømmen ble betydelig bedret i tredje kvartal. Samtidig kjøpte vi selskapet Perot Systems, noe som vil gi oss en fordel i forhold til konkurrentene i forhold til løsningene vil tilbyr våre kunder. Dell i Norge går bra, og vi vokser innenfor viktige segmenter, og derfor valgte vi også å sende ut følgende informasjon til medier i Norge:


Dell Norge mot strømmen

(Oslo, 20. november 2009) I går la Dell frem sine globale resultater for tredje kvartal. Tallene viser god vekst innenfor satsningsområdene lagring og service. Også her i Norge ser Dell at markedet er mer optimistisk enn det har vært på lenge.

- Dell Norge har utvilsomt blitt rammet lettere av finanskrisen enn andre land, og derfor er vi også langt mer optimistiske her i landet. Spesielt innenfor områder som konsulenttjenester og service er tallene imponerende, og vi ser også at etterspørselen etter våre EqualLogic-produkter er i sterk vekst, sier adm. direktør Michael Jacobs i Dell Norge.

Sammenlignet med tredje kvartal i 2008, økte Dell Norges omsetning innenfor konsulenttjenester og service med 24 prosent i år. Selskapet ser også økende etterspørsel innenfor temaer som lagring og migrering til Windows 7.

- Dette er tall vi kan være stolte av, og som viser at vi beveger oss i riktig retning. Satsingen på komplette løsninger inkludert konsulenttjenester har blitt svært godt mottatt i markedet, noe som også reflekteres i tallene, avslutter Jacobs.

Optimismen fører til at Dell nå rekrutterer ytterligere 10 spesialister i Norge innenfor satsningsområdene.

Se hele pressemeldingen om Dells internasjonale resultater her :

http://content.dell.com/us/en/corp/d/secure/2009-11-19-Q3FY10Results.aspx


Michael Jacobs
Adm. Direktør
Dell Norge

Ingen kommentarer: