onsdag 18. november 2009

Vi pakker i bambus

Vi i Dell er stolte av å være blant de fremste IT-selskapene innenfor miljøtankegang, og dette er noe som gjennomsyrer hele organisasjonen, fra Michael Dell i Austin til alle selgerne våre her i Oslo. Derfor tenker våre produktutviklere også nye løsninger til enhver tid, og i dag annonserte vi at våre modeller Inspiron Mini 10 og Mini 10v blir pakket i bambus før de sendes ut til kundene.

Mange undrer seg kanskje hvorfor akkurat bambus er et godt alternativ til tradisjonelle pakkealternativer. Det er først og fremst den indre pakningen som blir bambusbasert, mens den ytre esken er laget av 25 prosent resirkulert materiale. Planen er å øke bruken av bambus i 2010, som enda en del i vår plan for å minimere forurensningen knyttet til våre produkter.

Det er først og fremst tre grunner til at bambus er et godt alternativ til andre pakkemetoder.

  • Bambus vokser fort. Selv om vi kanskje tenker på bambus som en tresort, så er det faktisk et medlem av gressfamilien, og kan vokse opp til nærmere 50 cm per dag under optimale forhold, og kan høstes etter mellom tre og syv år, noe som er betydelig mindre enn normalt tre som brukes i papirproduksjon.

  • Det er svært holdbart. Bambus er sammenlignet med stål når det gjelder ren styrke, noe som gjør det til et passende materiale for å beskytte teknologi.

  • Det er et miljøvennlig alternativ. Bambus er positivt for jorden den vokser i, og med svært dype røtter, beskytter den også mot erosjon.

Hans Seime
PR Manager

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.

Jeg har lest deres bloggpost skrevet av Hans Seime 18.11.09 at dere benytter bambus i deres emballasje. Vi i Stormberg jobber også med å redusere klimautslipp og vil se på muligheten for å bruke bambus. Vi lurer i den forbindelse på om dere kan oppgi deres leverandør av slik emballasje. http://delldirekte.blogspot.com/2009/11/vi-pakker-i-bambus.html


Vennlig hilsen
Stormberg
Jens Christian Iglebæk

Hans Seime sa...

Hei Jens Christian,

En av ulempene med å være langt ute i systemet i et globalt selskap er at vi ikke bestandig får all informasjon, og dette er nok et slikt tilfelle. Jeg skulle gjerne gitt deg flere detaljer, men har dessverre ikke fått tilgang til så mye. Men vår amerikanske søsterblogg Direct2Dell har skrevet et lengre innlegg, som vi også baserte vårt på (http://en.community.dell.com/blogs/direct2dell/archive/2009/11/19/packaging-in-the-limelight.aspx), som kanskje kan hjelpe litt i forhold til å få frem mer informasjon. Hvis du vil jeg skal grave enda litt mer og dypere er det bare å ta kontakt på hans_seime@dell.com.