onsdag 2. desember 2009

Tradisjonell julelunsj for Dell-kunder


Mer enn 200 bedriftskunder av Dell var samlet på SAS-hotellet i Oslo til selskapets årlige julelunsj onsdag.

Adm. direktør Michael Jacobs hadde fokus på både virtualisering, "cloud computing" grønn IT, Dells nye produkter i 2010, og at dette har vært et godt år for Dell, til tross for globale uroligheter i finansmarkedet. Samtidig er vår konsulentavdeling i Norge i sterk vekst, og vi ser stadig flere kunder som velger Dell som totalleverandør av løsninger. Intel var også til stede ved lunsjen, med innlegg om trender for 2010 av Jørgen Forsberg (Enterprise Direktør Nordic). Den faglige delen av arrangementet ble rundet av med komikeren den svenske komikeren (eller kommunikasjonskonsulenten) Kent Izaksson, som kunne gi de fremmøtte gode tips for hvordan de kunne lykkes både i jobbsammenheng og i privatlivet.

Som tidligere år ble lunsjen avsluttet med en tradisjonell julelunsj.

fredag 27. november 2009

Alienware hos Elkjøp


Det er snart to år siden Elkjøp started å selge Dell-maskiner i Norge. Nå utvides tilbudet, og fra neste uke kan du teste Dells aller råeste spillmaskiner fra Alienware på utvalgte utsalgssteder. Elkjøp er først ut.

Alienware er de råeste maskinene for spillentusiaster. Vi vet at dette er en kresen kjøpegruppe, og vi vet at det er viktig for gamerne å se maskinene, og helst prøve dem før de kjøper. Det er på høy tid å gjøre disse tilgjengelig for våre norske spillentusiaster.

Det er bare et snaut halvår siden Alienware ble introdusert i Norge, og mottakelsen av både bærbare og stasjonære maskiner har vært overveldende og positiv. I dag er to bærbare modeller tilgjengelige, M15X og M17X, og fire stasjonære, Aurora, Aurora ALX, Area 51 og Area 51 ALX

Vi fikk mye oppmerksomhet da vi kjøpte opp Alienware for et par år siden, og har mottatt telefoner fra spillentusiaster nesten daglig med spørsmål om når maskinene kommer til Norge. Etter lanseringen her i landet i juni har vi solgt svært mange maskiner via vår nettbutikk, og det synes vi selvfølgelig er gledelig. Men nå kommer de også i butikk.

Den offisielle lanseringen av Alienware på Elkjøp blir fra torsdag 26. november til lørdag 28. november på Elkjøp på Karihaugen. Her blir det satt opp 3-4 topp utstyrte maskiner, med det siste av de mest krevende spillene. Selvfølgelig vil eksperter fra Dell også være til stede for å guide interesserte i riktig retning hvis de er interesserte i å handle.

Også Elkjøp er svært fornøyde med å få Alienware på plass i sine varehus.

- Vi lanserte maskiner fra Dell som eneste varehus i Norden hos oss i slutten av februar, og det har så langt vært en voldsom sukess. At vi nå også får Alienware på plass er noe mange har spurt etter, og som vi er svært positive til. Spillmarkedet er i sterk vekst, og kundene i dette segmentet er både kresne og kvalitetsbevisste. Dette blir et spennende felt for oss, sier salgssjef data André Hesselroth i Elkjøp.

Alienware-modeller med forskjellige konfigurasjoner blir tilgjengelige i utvalgte Elkjøp-varehus. Hvis kunden ønsker andre konfigurasjoner vil de være tilgjengelig fra Dells nettsider, og blir levert i løpet av noen uker.

Her er flere bilder fra lanseringen på Elkjøp Megastore på Karihaugen i dag.



Richard Hægermark
Business Development manager

tirsdag 24. november 2009

Dell Norge mot strømmen

Mot slutten av forrige uke la Dell frem resultatene for tredje kvartal, og som mange medier har skrevet om, var det ikke bare positive nyheter som kom fra Austin. Faktisk var det globale resultatet såpass oppsiktsvekkende at Dell-aksjen falt hele 9prosent, noe som også trakk hele børsen i New York ned.

Negative resultater er selvfølgelig aldri hyggelig, men at det finnes lyspunkter har ikke kommet godt nok frem, etter vår mening, både på globalt nivå og her i Norge. Omsetningen økte for andre kvartal på rad, og kontantstrømmen ble betydelig bedret i tredje kvartal. Samtidig kjøpte vi selskapet Perot Systems, noe som vil gi oss en fordel i forhold til konkurrentene i forhold til løsningene vil tilbyr våre kunder. Dell i Norge går bra, og vi vokser innenfor viktige segmenter, og derfor valgte vi også å sende ut følgende informasjon til medier i Norge:


Dell Norge mot strømmen

(Oslo, 20. november 2009) I går la Dell frem sine globale resultater for tredje kvartal. Tallene viser god vekst innenfor satsningsområdene lagring og service. Også her i Norge ser Dell at markedet er mer optimistisk enn det har vært på lenge.

- Dell Norge har utvilsomt blitt rammet lettere av finanskrisen enn andre land, og derfor er vi også langt mer optimistiske her i landet. Spesielt innenfor områder som konsulenttjenester og service er tallene imponerende, og vi ser også at etterspørselen etter våre EqualLogic-produkter er i sterk vekst, sier adm. direktør Michael Jacobs i Dell Norge.

Sammenlignet med tredje kvartal i 2008, økte Dell Norges omsetning innenfor konsulenttjenester og service med 24 prosent i år. Selskapet ser også økende etterspørsel innenfor temaer som lagring og migrering til Windows 7.

- Dette er tall vi kan være stolte av, og som viser at vi beveger oss i riktig retning. Satsingen på komplette løsninger inkludert konsulenttjenester har blitt svært godt mottatt i markedet, noe som også reflekteres i tallene, avslutter Jacobs.

Optimismen fører til at Dell nå rekrutterer ytterligere 10 spesialister i Norge innenfor satsningsområdene.

Se hele pressemeldingen om Dells internasjonale resultater her :

http://content.dell.com/us/en/corp/d/secure/2009-11-19-Q3FY10Results.aspx


Michael Jacobs
Adm. Direktør
Dell Norge

onsdag 18. november 2009

Vi pakker i bambus

Vi i Dell er stolte av å være blant de fremste IT-selskapene innenfor miljøtankegang, og dette er noe som gjennomsyrer hele organisasjonen, fra Michael Dell i Austin til alle selgerne våre her i Oslo. Derfor tenker våre produktutviklere også nye løsninger til enhver tid, og i dag annonserte vi at våre modeller Inspiron Mini 10 og Mini 10v blir pakket i bambus før de sendes ut til kundene.

Mange undrer seg kanskje hvorfor akkurat bambus er et godt alternativ til tradisjonelle pakkealternativer. Det er først og fremst den indre pakningen som blir bambusbasert, mens den ytre esken er laget av 25 prosent resirkulert materiale. Planen er å øke bruken av bambus i 2010, som enda en del i vår plan for å minimere forurensningen knyttet til våre produkter.

Det er først og fremst tre grunner til at bambus er et godt alternativ til andre pakkemetoder.

  • Bambus vokser fort. Selv om vi kanskje tenker på bambus som en tresort, så er det faktisk et medlem av gressfamilien, og kan vokse opp til nærmere 50 cm per dag under optimale forhold, og kan høstes etter mellom tre og syv år, noe som er betydelig mindre enn normalt tre som brukes i papirproduksjon.

  • Det er svært holdbart. Bambus er sammenlignet med stål når det gjelder ren styrke, noe som gjør det til et passende materiale for å beskytte teknologi.

  • Det er et miljøvennlig alternativ. Bambus er positivt for jorden den vokser i, og med svært dype røtter, beskytter den også mot erosjon.

Hans Seime
PR Manager

mandag 16. november 2009

Dell lanserer mobiltelefon

På fredag lanserte Dell i USA vår første mobiltelefon, Dell Mini 3. Foreløpig blir den bare tilgjengelig i Kina og Brasil, gjennom to av verdens største mobilselskaper China Mobile og Claro. Om telefonen kommer til Norge vet vi faktisk ikke, men slik det ser ut nå er muligheten liten.

Til sammen har China Mobile og Claro i underkant av 550 millioner abonnenter, noe som selvfølgelig viser hvorfor dette er viktige markeder for oss. Samtidig ser vi at sammensmeltingen mellom PCer og mobiltelefoner blir stadig tettere, og derfor er det viktig å vise at vi har teknologi som passer også for de aller minste enhetene.

Mini 3 kjører Googles Android som operativsystem, noe som betyr høy ytelse, fleksibilitet og muligheten til å skreddersy telefonen, både for brukerne og mobilselskapene.

Vi kommer tilbake med flere detaljer om Mini 3 hvis telefonen blir aktuell for det norske markedet. Er du interessert i flere bilder av telefonen, er det lagt ut en egen serie på Flickr.

torsdag 12. november 2009

Dell hjelper bedrifter til Windows 7

Sammen med Microsoft har vi i Dell brukt tusenvis av timer på testing for å sikre kompatibilitet med Windows 7. Mye av arbeidet har bestått i å hjelpe over 60 organisasjoner, blant annet Oljedirektoratet, med å distribuere Windows 7 som del av Technology Adoption Program (TAP). Dette gir Dell mulighet til å utvikle tjenester og mønsterpraksis som gjør oss bedre i stand til å håndtere utfordringene forbundet med migrering til en ny plattform. Dette er også en del av jobben vi skal gjøre sammen med Orkla i tiden fremover.

I dag er alle Dells systemer Windows 7-klare. Både stasjonære og bærbare PC-er inneholder teknologi som gir deg den ytelsen som kun et tett integrert, optimalisert system kan gi.

Allikevel er det mye du må passe på hvis bedriften skal over til det nye operativsystemet. Med Dells tjenester kan du planlegge migreringsprosessen fra begynnelse til slutt og enda lenger. Vi bidrar med ekspertise og et komplett utvalg tjenester som kan hjelpe deg med alle utfordringene forbundet med et datasenter. Her er en liten smakebit.

Programkompatibilitet
  • Dell ProConsult-workshop for Windows 7 – et samarbeidsforum for utveksling av ideer, mønsterpraksis og Dells anerkjente prosess for planlegging av migrering til Windows 7.
  • Dell ProConsult-vurdering av modenhet for Windows 7 – utarbeidet for å kartlegge programvare- og maskinvarekompatibilitet og modenhet for migrering.
  • Administrasjon av programvarebeholdning og bruk – automatiserer oppdaging av utstyr, forenkler bruksovervåkingen og gjør det lettere å overholde lisenskravene ved å eliminere programmer som ikke er i bruk.
  • Rapportering om programkompatibilitet – omfattende tjenester for kompatibilitet og utbedring, som gjør det lettere å løse vanlige problemer i forbindelse med operativsystemmigrering.
Migrering
  • Tjenester for klientmigrering og distribuering – planlegging av operativsystemmigrering og systemdistribusjon tilpasset bedriftens behov.
  • Image Direct – opprett, test og administrer virtuelle og fysiske klientimager raskere og enklere enn med tradisjonelle metoder ved hjelp av en sikker online-løsning som er tilgjengelig døgnet rundt.
  • Tjenester for administrasjon av distribuerte enheter – gjør det lettere å spore spredt utstyr og administrere patcher via Internett, uansett hvor PC-klientene befinner seg.
Tjenestealternativer for hele livssyklusen
  • Dell ProSupport – gir tilgang til dyktige lokale støtteteknikere, hver dag, hele døgnet.
  • Tjenester for ressursgjenvinning – gjenvinn, videreselg, resirkuler eller returner utrangert datautstyr på en trygg og miljøvennlig måte.
  • Dell Energy Smart-løsninger for klienter – finn ut hvor virksomheten kan spare, og oppnå en mer effektiv energibruk for klient-PC-ene.

For å oppsummere: Vi i Dell står klare til å ta bedriften din inn i den neste tidsalderen. Med Windows 7, Exchange Server 2010 og Windows Server 2008 R2, står du klar til å takle alle utfordringer innen IT de neste årene.

Lise Antonsen
Løsningsarkitekt Microsoft
Dell Norge

onsdag 11. november 2009

Opera i harmoni med Dell og Equallogic

Etter å ha gjennomført en rekke ytelsestester av ISCSI-porteføljene til de største leverandørene av ekstern lagring har Opera Software ASA valgt å standardisere på Dell EqualLogic PS 6000 Serien. Løsningen tilfredsstiller Opera Softwares strenge krav til ytelse. Samtidig velger Opera Dell når de går til innkjøp av cirka 300 bladservere, som skal plasseres i tre land.

- Vi er fornøyd med både maskinvaren og konsulenthjelpen vi har fått fra Dell i forbindelse med Equallogic-løsningen. Integrasjon mot Linux har vært spesielt viktig, og her har løsningen vi har testet vært god. Løsningen er enkel å administrere og kan utvides sømløst. Derfor er også Equallogic interessant med tanke på det videre løpet vårt innenfor virtualisering, sier systemansvarlig Anthony Nichols i Opera Software.

Det er snart to år siden Dell kjøpte Equallogic. Selskapet leverer høyytelses iSCSI SAN-systemer som forenkler måten bedrifter lagrer og administrerer sine forretningskritiske data på. Dette er spesielt viktig i en tid der virtualisering er viktig for mange bedrifter.

At Opera velger våre Equallogic - lagringsløsninger er et kvalitetsstempel. Dette er en av landets sterkeste merkevarer innenfor IT, og vi er stolte over å kunne levere noen av våre mest avanserte lagringsprodukter. Vi ser dette er starten på et langt samarbeid med Opera, ikke bare i Norge, men også i resten av verden.

Lagring i tre land
Samtidig velger Opera også Dells servere når de nå utvider maskinparken i Norge, Polen og USA. Til sammen 296 bladservere fra Dell skal installeres i tre datasentre.

Vi ser at stadig flere globale kunder velger Dell, og det er faktorer som leveransedyktighet, pris, produktspekter, kundespesifikke løsninger og support, på globalt nivå, som er avgjørende i mange tilfeller. På nettopp disse tingene er det ikke mange selskaper som kan konkurrere med Dell, og nettopp denne globale tilstedeværelsen vil være et satsningsområde også i fremtiden.

Michael Jacobs
Adm. direktør
Dell Norge

tirsdag 10. november 2009

Dells første alt-i-ett-PC i Norge

Mange har etterlyst en enkel stasjonær PC, med få kabler, god ytelse og pent design. For noen uker siden lanserte vi en ny Vostro-maskin som oppfyller alle disse ønskene.

Til tross for beskjeden størrelse og stilrent og ryddig design er den nye Vostroen like kraftig som vanlige stasjonærere PC-er.

Enten du velger å bruke Vostro alt-i-ett alene eller med den valgfrie fleksible veggmonteringen, vil du få betraktelig større albuerom. Du får hele 44 % mer plass på skrivebordet med Vostro alt-i-ett enn med vanlige stasjonære PC-er med skjerm, eller hele 79 % bedre plass med den fleksible veggmonteringen (tilleggsutstyr) enn med en vanlig LCD-skjerm på skrivebordet.

Bak Vostro alt-i-etts elegante ytre skjuler det seg en kraftig stasjonær løsning med alle de produktivitetsfunksjonene bedriften trenger for å holde konkurrentene på avstand.

Kabelkaos har vært et velkjent problem for mange PC-eiere, men nå er det ikke lenger nødvendig med flere stikkontakter og ledninger under skrivebordet: Vostro alt-i-ett har en intern strømforsyningsenhet og bare én strømledning. Denne går til både skjermen og den innebygde maskinvaren, mens tastatur og mus selvfølgelig er trådløse.

Vostro alt-i-ett leveres med Windows 7, og kan bestilles fra Dell.no. Maskinen koster fra 4.290,- eks. miljøgebyr, mva og frakt.

Se flere bilder av Vostro alt-i-ett på vår Flickr-konto.

David Hall
Produktsjef

torsdag 22. oktober 2009

Stemningsrapport fra Windows 7-lansering

Tidligere i dag ble Windows 7 lansert over hele verden. DellDirekte var til stede under lanseringen i Oslo, både for bedrifter og privatpersoner. Bildene ser du nedenfor.

Hans Seime
PR Manager

onsdag 21. oktober 2009

Bestill maskin med Windows 7 i dag


Det har vært skrevet flere spaltekilometer om Microsofts nye operativsystem Windows 7, og i morgen blir det endelig offisielt lansert. Men du kan bestille Dell-maskin med det nye og sterkt forbedrede systemet allerede nå.

Siden alle Dell-maskiner som bestilles på telefon eller nett blir skreddersydd, kan også maskinene nå fås med Windows 7. Det tar noen dager før du får maskinen, men derfor har vi også fått lov til å åpne for bestilling av maskiner med Windows 7 allerede før lanseringsdatoen.

All informasjon om Dell og Windows 7 finner du på www.dell.no/windows7. Her finner du også oversikt over hvilke modeller som leveres med Windows 7, av både bærbare og stasjonære maskiner.

Vi har testet Windows 7 hos flere kunder, og tilbakemeldingene er nesten utelukkende positive, både fra bedrifter og privatpersoner. Har du testet beta- eller release candidate-versjonene, bruk gjerne kommentarfeltet til å dele dine opplevelser.

Dell er selvfølgelig til stede på lanseringen av Windows 7 i Oslo i morgen, og kommer tilbake med flere nyheter og bilder.

David Hall
Produktsjef

mandag 5. oktober 2009

Liten størrelse, full ytelse

Det er ikke mange månedene siden vi lanserte våre mini-PCer på 9 og 10 tommer her i landet, og selv om spesielt Inspiron Mini 10 og Mini 10v har blitt svært populære som sekundærmaskiner, ser vi at mange ønsker en liten bærbar PC også som sin hovedmaskin. Men stadig større muligheter til å jobbe over mobilt bredbånd, bedret batterikapasitet og større harddisker, tror vi derfor dette er rett tidspunkt for å introdusere vår minste fullytelses PC så langt, Inspiron 11z.

Med en vekt på bare 1,36 kg og en tykkelse på bare 2,5 cm har Inspiron 11z imponerende ytelse i forhold til størrelsen. Inspiron 11z kommer med harddiskalternativer med høy kapasitet, HD-skjerm på 11,6 tommer og det nyeste innen trådløs teknologi. Maskinen har en 11,6-tommers HD WLED-skjerm, en brukervennlig styreplate med skjult bevegelseskontroll, og et tastatur i nesten full størrelse som gir fingrene dine mye plass å boltre seg på. I tillegg kan du tilpasse den til din egen stil ved å velge mellom sju levende farger og et stort utvalg kunstmotiver fra Design Studio.

Selv om Inspiron 11z er liten, må den ikke forveksles med en mini-PC, og den største forskjellen ligger kanskje i prosessoren. Sammenlignet med Atom™ N270-prosessoren (ofte brukt i nett-PC-er) forbedrer Intel Celeron® 743-prosessoren produktiviteten med opptil 40 %, og har opptil 39 % bedre prosessorytelse. Samtidig kan maskinen leveres med opp til 4 GB RAM, noe som betyr at maskinen har mer enn nok kraft til å kjøre Windows 7, når det nye operativsystemet blir lansert senere denne måneden.

Inspiron 11z kan bestilles fra Dell.no, og koster fra NOK 4.290,-, inkl. mva, miljøgebyr og frakt.

Hans Seime
PR Manager

fredag 2. oktober 2009

Mer Alienware til spillentusiastene

Det er bare noen måneder siden vi lanserte den første Alienware-maskinen M17x her i Norge, noe som ble svært godt tatt i mot i gaming-miljøet. Men en 17-tommers bærbar spillmaskin er ikke nok, så nå lanserer vi også en mindre bærbar, M15x og to utgaver av Alienware Aurora, der ALX-modellen har det meste som skal til for å feie all motstand av banen.

Vi tillater oss å si at M15x er verdens kraftigste 15-tommers bærbare tilgjengelig i skrivende stund. Med Intels nye Core i7-prosessorer, med funksjoner som HyperThreading og Turbo Boost, får du kraft så det holder til både spill, multimedia og de daglige oppgavene, hvis akkurat det skulle bli aktuelt. å mest mulig ut av spillene dine med NVIDIA® GeForce® GTS 260M-grafikkort. Du får den høyeste bildefrekvensen og den beste oppløsningen som er mulig på en 15-tommers skjerm. Nå kan du alltid ligge ett skritt foran de andre. I tillegg leveres maskinen med Alienware Command Center, som tilbyr intuitiv, brukervennlig tilgang til eksklusive programmer og kontroller, inkludert lyseffektprogramvaren AlienFX® og strømstyringssystemet AlienFusion. Oppdateringer og nye utgaver lastes direkte ned i kommandosenteret og skaper et kontinuerlig utviklende verktøy for endring og tilpassing av din M15x.

Alienware M15x kan bestilles nå, og koster fra 13.990,-, inkludert mva, miljøgebyr og frakt. Les mer om råskinnet her.

Alienware Aurora er en liten stasjonær PC som utstyrer deg med imponerende ytelse i et mindre system. Med væskekjølte prosessorer, dobbel grafikk-teknologi og nytt design, er dette en maskin som vekker oppsikt, både i den virkelige og den virtuelle verdenen.

Aurora er også tilgjengelig nå, og koster også fra 13.990,-, inkludert mva., miljøgebyr og frakt. Les mer her.


Aurora ALX er det råeste vi tilbyr fra Alienware i Norge i dag, selv om vi selvfølgelig håper at flere modeller vil finne veien hit til landet. Maskinen leveres med Intels Core i7 975-prosessorer, som er overklokket av Alienwares eksperter til en hastighet på opptil 3,6 GHz. Dermed får du både ytelse og stabilitet til å ikke bare ta for deg av motstandere, men også å gjøre det i lengre tid. Det kanskje mest iøynefallende på Aurora ALX er nok allikevel de motoriserte ventilasjonsåpningen på toppen. Denne funksjonen er eksklusiv for Alienware og sørger for god kjøling i kampens hete. De fem mekaniske ventilasjonsåpningene kontrolleres via Alienware-kommandosenteret, og aktiveres når kabinettet blir veldig varmt.

Aurora ALX er tilgjengelig umiddelbart, og koster fra 22.210,-, inkludert mva, miljøgebyr og frakt. Les mer her.

Hans Seime
PR Manager

torsdag 24. september 2009

Dell kjøper Perot Systems


Tidligere denne uken, annonserte vi at Dell har kjøpt det amerikanske selskapet Perot Systems for 3,9 milliarder dollar. Dette vil styrke vår tjenestedivisjon på globalt nivå, også her i Norge. Dette er nok et steg i vår visjon om å forenkle IT-funksjonen i norske bedrifter.

Som mange har fått med seg, har vi i Dell satset hardt på å levere løsninger som inkluderer både service- og konsulenttjenester i tillegg til maskinvare. Dette mener vi vil dramatisk endre hvordan vi tilbyr tjenester, og oppkjøpet av Perot vil styrke tilbudet betydelig. Perot er en stor aktør på verdensbasis, med sine 23.000 ansatte og en omsetning på 2,6 milliarder dollar.

Perot ekspertområder er innenfor infrastruktur og drift og bedriftsprosesser, og blir et sterkt tillegg til våre eksisterende tjenester. I tillegg til at selskapet er sterkt på tjenester, har de også ekspertise innenfor nøkkelsegmenter som helse og offentlig virksomhet. Dette er områder der Dell allerede er sterke i Norge, men som også har stort potensiale.

Det forventes at oppkjøpet blir ferdigstilt i løpet av Dells 4. kvartal, som avsluttes i februar 2010.

Michael Jacobs
Adm. direktør
Dell Norge

tirsdag 22. september 2009

God vekst – spennende høst


De siste månedene har det vært skrevet mye om at norske bedrifter har ”skrudd igjen kranene” når det gjelder å bruke penger, og det er sikkert realistisk for mange bransjer. For oss i Dell har faktisk første halvår av 2009 vært bedre enn forventet, med god vekst. Spesielt innenfor løsninger har vi vunnet flere store prosjekter, som fortsetter å befeste vår posisjon som en leverandør av totale løsninger.

Høsten har også startet bra, og jeg er utrolig stolt over at Orkla har valgt Dell når de skal strømlinjeforme sin IT-struktur og effektivisere sine datarom. Her leverer vi både maskinvaren, men også rådgivningstjenester, og det kommer til å bli et utrolig spennende prosjekt.

I slutten av oktober kommer Microsoft endelig med Windows 7, og det er vel neppe å overdrive hvis jeg sier at dette er et etterlengtet operativsystem. Vi vet at mange kunder kommer til å oppgradere, både fra Vista og XP, og vi har allerede kjørt en del tester hos noen av våre kunder. Den gjennomgående tilbakemeldingen er at Windows 7 er betydelig raskere og mindre ressurskrevende enn Vista, og jeg tror dette operativsystemet vil bli en kjempesuksess.

Utover høsten vil vi selvfølgelig lansere flere nye modeller, både innenfor bærbare og stasjonære PCer, men også nye server- og lagringsløsninger. Med Windows 7 ser vi at mange også velger å oppgradere PCene sine, og jeg får i disse dager ny PC selv. Etter å ha brukt min trofaste Latitude D600 de siste årene, har valget nå falt på Latitude E4200, og Windows 7 skal inn ved første anledning.

Det er flere nøkkelord som vil bli viktige denne høsten, men virtualisering og cloud computing vil fortsatt bli noen av de viktigste. Vi ser at mange bedrifter ønsker å effektivisere og forenkle sine løsninger, og da er virtualisering og konsolidering av serverparken et bra sted å starte. Flere og flere tar også i bruk nettbaserte løsninger, såkalt ”cloud computing”, og med stadig bedre infrastruktur og muligheter for å jobbe trådløst, tror jeg dette vil være en naturlig del av IT-miljøet i løpet av kort tid.

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle Dell-ansatte i Norge som har stått på til den store gullmedaljen denne våren. Vi er en motivert gjeng, som ser frem til høsten, og etter vår store sensommerfest på Rockefeller er vi klare til å brette opp ermene enda et hakk for kundene våre.

Michael Jacobs
Adm. Dir. Dell Norge

onsdag 2. september 2009

Åpnet Norges grønneste datasenter


Tidligere i år skrev vi om at Dell har signert en avtale med Lillehammer-selskapet Ikomm om å bygge landets grønneste datasenter. Gjennom flere kreative løsninger er datasenteret det første i Norge som blir karbonnøytralt. Forrige torsdag ble senteret åpnet med Lillehammers ordfører Synnøve Brenden Klemetrud til stede.

Miljøtankegangen har stått i høysetet fra første planleggingsmøte etter at Ikomm bestemte seg for å bygge et nytt datasenter i selskapets lokaler i Fakkelgården på Lillehammer. I tillegg til det nye datasenteret, har Ikomm også etablert et katastrofesenter ved en annen lokasjon. Begge datasentrene er bygget karbonnøytrale.

Vi i Dell synes dette prosjektet på Lillehammer er ekstremt spennende og et eksempel til etterfølgelse i forhold til hvordan norske selskaper bør tenke miljø. Dell har som uttalt mål både å bli en karbonnøytral bedrift og det grønneste IT-selskapet i verden, og derfor er vi også stolte av at vi ble valgt til dette prosjektet.

Kjøleløsningen i det nye datasenteret er svært interessant sett fra et miljøperspektiv. Ikomm har valgt å bruke åtte energibrønner for å kjøle ned datasenteret. Samtidig skal overskuddsvarmen brukes til å varme opp deler av Fakkelgården, et bygg på 15.000 m2 som i dag huser 50 ulike bedrifter, og som fungerte som pressesenter under OL i 1994.

Richard Hægermark
Forretningsutvikler, Dell Norge

onsdag 26. august 2009

Dell forenkler IT-Norge på Rockefeller

Mer enn 500 IT-folk var samlet til Dells årlige sensommer-happening på Rockefeller i Oslo onsdag. Med Alex Rosén som seriøs(?) konferansier ble deltagerne guidet sikkert gjennom både et faglig og sosialt program.



Dells adm. direktør Michael Jacobs åpnet ballet med å fortelle om Dells utvikling den siste tiden. Selskapets posisjonering som tjenesteleverandør var viktig for Jacobs, samtidig som resultatene er gode i en tid der negative overskrifter dominerer.

- Det kommer til å bli en spennende høst, med Windows 7 fra Microsoft, og en rekke nye produkter, kunne Jacobs fortelle.

Dagen ble arrangert i samarbeid med Intel, Cisco, Symantec, EMC og Microsoft, som alle også holdt kortere foredrag innenfor deres kompetanseområder. Gjennomgående i alle foredragene var temaer som "cloud computing", fleksibilitet og sikkerhet.

Grønn IT og fleksibilitet viktig
Stephen Murdoch, Dells viseadministrerende direktør med ansvar for "Dell Large Enterprise" i Europa, Afrika og Midt-Østen, fokuserte på at det vil bli en tid med store endringer i ITs rolle, både i verden og internt i selskaper.



- Grønn IT er nå viktig for alle, og enheter som er gjerrige på strøm er ekstremt viktig, enten du jobber i California, London eller Sør-Afrika. Samtidig blir IT mer komplisert etterhvert som brukerne bruker flere og flere enheter, fra PCer til mobiltelefoner, og forventer å ha tilgang til samme informasjon på alle enhetene. Det er dette som er "flexible computing", som igjen åpner for at ansatte kan jobbe lettere fra forskjellige lokasjoner. Lagring og samarbeid vil derfor i økende grad bli gjort over nett gjennom "cloud computing"-løsninger, og vi må slutte å tenke på å styre enheter, og i stedet fokusere på å støtte brukeridentiteter over ulike plattformer, sa Murdoch, og la til at vinnerne i fremtiden vil bli de som omfavner samarbeid, fleksibilitet og nye muligheter.

Orkla ny Dell-kunde
Orkla er en av de nyeste store kundene til Dell og Geir Olav Nistad fra Orkla Shared Services forklarte hvordan samarbeidet med Dell er tenkt å dramatisk forenkle og forbedre IT-tjenestene i et av Norges aller største selskaper.



Med mer enn 700 applikasjoner på en felles infrastruktur, fem IT-plattformer med mer enn 1000 brukere og global tilstedeværelse, er IT-virksomheten i Orkla stor og komplisert. Dermed er det bare "world class" som gjelder, med lav kostnad og høy ytelse, samtidig som det er behov for fleksibilitet.

Sammen med Dell skal OSS bygge et nytt datasenter med redesignet lagrings- og serversløsninger, oppgradere til Windows 7, oppgradere lokal infrastruktur og få på plass nye prosedyrer og prosesser. Hele prosjektet skal være ferdigstilt i 2010.

Stor underholdning
Utover kvelden var det musikalsk underholdningen, samtidig som de fremmøtte nøt god mat og drikke.



Tusen takk til alle som bidro til en super ettermiddag og kveld.

Flere bilder finner du her på Flickr.



Created with Admarket's flickrSLiDR.

Med vennlig hilsen
Hans Seime
PR Manager

tirsdag 25. august 2009

Raskere og forbedrede virtualiseringsløsninger

I dag har vi lansert nye høyhastighetsmuligheter for enkelte av våre lagrings- og nettverksløsninger, inkludert mulighet for 10-Gigabit Ethernet (10 GbE).

Virtualisering har vært et moteord i IT-bransjen i flere år, men der serverne og selve lagringsenhetene har blitt mye bedre har det også vært flaskehalser i systemene, nemlig overføringshastigheten ut og inn av selve boksene.

Nå oppgraderer vi vår serie med lagringsenheter, Dell/EMC CX4, og i løpet av de neste ukene vil en rekke nye muligheter åpne seg for våre kunder. Vi sakser fra dagens pressemelding (på engelsk):
  • 10Gb iSCSI is the next-generation of the iSCSI (protocol), extending performance beyond the 1Gb connectivity available today. UltraFlex™ Modular I/O on the CX4 arrays allows customers to easily add additional ports when needed. Since the arrays are dual-mode, supporting 8Gbit and 4Gb Fibre Channel and 10Gb and 1Gb iSCSI ports, customers can choose the interconnect that best suits their needs. Adding 10Gb iSCSI enables customers to affordably consolidate stranded servers onto an existing SAN, support more virtual servers and aggregate multiple 1Gb iSCSI connections to fewer 10Gb ones.
  • Virtualization-aware Navisphere® management software simplifies storage in virtual environments with automation that has the potential to reduce reporting from hours to minutes. Navisphere enhancements for virtualized environments provides automatic discovery of virtual machines and VMWare ESX servers, end-to-end virtual-to-physical machine mapping, and advanced search for instant virtual machine recovery.
  • Drive spin down has been added as a standard feature of the CX4 series arrays, further enhancing the ability of the CX4 to help reduce power and cooling requirements for your storage that started with the introduction of features such as low power SATA and flash drives, virtual provisioning and variable speed fans. Drive spin down enables customers easily set policies for drives to power down when not in use.
I tillegg vil vi også åpne for nye nettverksmuligheter i våre bladservere i løpet av den nærmeste tiden. Her er noe av det som vil bli tilgjengelig:
  • Dell’s High Port Count Gigabit Ethernet Solution featuring PowerConnect M6348 48-port Gigabit Ethernet Blade Switch is the blade industry’s highest port count single switch I/O module. Combined with current four port integrated network interface cards (NIC) available on PowerEdge M710, M805, M905 full-height blade servers and new Dell blade server quad port network interface mezzanine cards from Broadcom and Intel, customers can get more lanes of gigabit Ethernet ideal for today’s virtual server environments. New quad port blade mezzanine cards include: o Broadcom NetExtreme II™ 5709 Quad Port Mezzanine o Intel Gigabit ET Quad Port Ethernet Mezzanine Card
  • 10GbE server blade enhancements include the Dell 10GbE Pass-Through Blade I/O Module which directly connects blade servers using the Dell dual port 10Gb blade mezzanine NICs to external 10Gb resources such as servers or switches. This provides scalable connectivity of a few - to many - blade servers and uses Broadcom’s dual port 10Gb mezzanine card, the new Broadcom NetExtreme II™ 57711 Dual Port 10GbE Mezzanine Card, or future converged network adapters.
Inge Hjelmfoss
Enterprise Brand Manager

torsdag 23. juli 2009

Dell hjelper bedrifter til Windows 7 og Server 2008 R2


I disse dager ferdigstiller Microsoft sitt nye operativsystem Windows 7 og Server 2008 R2. Vi i Dell har hatt, og har fremdeles, stor pågang fra kunder som ønsker å oppgradere til det nye operativsystemet så raskt som mulig, og nå lanserer vi en rekke tiltak som skal gjøre overgangen lettere, spesielt for bedrifter.

I følge en undersøkelse gjennomført av Forrester Research Inc., kjørte 86 prosent av bedriftskunder globalt fortsatt Windows XP som sitt primære operativsystem i mars i år, men mange har valgt å vente til Windows 7 blir lansert før de oppgraderer programvaren. Hele listen over hvilke tjenester vi tilbyr, finner du her.

Dell har jobbet tett med Microsoft i hele utviklingsprosessen av Windows 7. Dermed kjenner vi operativsystemet godt, og har ekspertise på hvordan det oppfører seg. Samtidig har vi vært med på en rekke programvareoppgraderinger, og vet hva bedrifter bør gjøre.

Har du spørsmål om migrering til Windows 7, ta kontakt med oss.

fredag 26. juni 2009

Nå kommer Windows 7

Det er ikke mange månedene til Windows 7 er klar for butikkhyllene, og fra i dag lanserer både vi og andre PC-leverandører oppgraderingsprogram til Microsofts nye operativsystem.

Oppgraderingsprogrammet innebærer at du kan kjøpe en ny PC i dag, med Windows Vista installert, for så å få en enkel DVD-installering tilsendt så snart programmet blir lansert. Dette er en løsning som også har fungert bra ved tidligere programvareoppdateringer.

Du finner all informasjon om oppgraderingsprogrammet på http://www1.euro.dell.com/content/topics/topic.aspx/global/products/landing/no/emea/windows-7-consumer?c=no&l=no&s=gen, og her kan du også registrere deg.

Test Windows 7 i dag
Microsofts nettsider for Windows 7 finner du nyttig informasjon, og også muligheten til å laste ned den siste prøveversjonen av operativsystemet. Det er helt sikkert på sin plass å nevne at Windows 7 RC ikke er en ferdig pakke, og du bør også vite hva du driver med før du installerer den nye versjonen.

Det er strengt tatt ikke så mye du kan gjøre feil hvis du skal installere Windows 7 RC, så lenge du husker en viktig ting før du setter i gang: TA BACKUP! Ved å ta en fullstendig sikkerhetskopi av hele maskinen din, er du sikret hvis ting mot formodning skulle feile. Husk også at du må ha installasjons-CDen fra det forrige operativsystemet ditt, Windows XP eller Vista, hvis du skulle ha behov for å gjenopprette maskinen.

Det kan også være en fordel å sjekke om maskinen din har det som skal til for å kjøre Windows 7. Microsoft har gjort tilgjengelig en ”Upgrade Advisor”, som analyserer maskinen, og gir deg tilbakemelding på om den er klar for det nye operativsystemet. Analyseprogrammet finner du her: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=1b544e90-7659-4bd9-9e51-2497c146af15

Gi oss tilbakemelding
Vi har allerede fått mange tilbakemeldinger fra brukere som tester Windows 7, men vi kan aldri få nok av disse. Har du installert Windows 7 på en Dell-maskin? Fungerte det? Støtte du på problemer? Bruk kommentarfeltet og del kunnskapen.

mandag 22. juni 2009

Dell tar bærbar design videre

De siste årene har Dell høstet både skryt og priser for designet av maskinene våre. Da vi lanserte vår bærbare PC, XPS M1330 for to år siden var det mange som fikk øynene opp for at vi leverer maskiner som skiller seg fra mengden, også på design.

I forrige uke lanserte vi Dell Design Studio i Norge. Vi mener nemlig at bærbare PCer ikke nødvendigvis må være sorte eller grå, eller ensfargede generelt, for den saks skyld. Vi har lenge samarbeidet med kunstneren Mike Ming, som blant annet har designet toppdekslene på enkelte av våre Inspiron Mini-modeller. Nå utvides designsatsingen, og fra i dag kan du bestille våre modeller Studio 1555 og Studio 1737 med en rekke design, fra kunstnerne Andrea Rosenberger, Joseph Amedokpo, Siobhan Gunning, Bruce Mau og Derek Welch, i tillegg til flere design fra vår ”huskunstner” Mike Ming.

Du finner mer informasjon om de nye designene på http://www.dell.no/designstudio.

mandag 8. juni 2009

Ny serverserie med nye oppgaver

18. Mai ble serversystemet Fortuna XS11-VX8 fra Dell annonsert og beskrevet på flere websider, blant annet Hardware og digi.no. Både i kommentarfeltene til disse sakene og gjennom direkte henvendelser har jeg fått flere spørsmål om hva som er tanken bak disse serverne og hvilke formål de er designet for så jeg tenkte jeg skulle forklare.

Dell Fortuna XS11-VX8 er en server utviklet av Dell Data Center Solutions Division som spesialdesigner løsninger for konkrete oppgaver, spesielt rettet mot cloud computing og hostingsentere med mange tusen servere. I motsetning til Dell PowerEdge servere er Fortuna utviklet med helt spesifikke oppgaver i tankene og ikke som en generell serverplattform.

Litt om bakgrunnen for disse serverne: Utvikling av prosessorer de siste årene har gjort store fremskritt og gjort servere veldig kraftige. Ikke alle applikasjoner klarer å utnytte tilgjengelige ressurser, noe som har ført til en bred viritualiseringsstrategi for å utnytte maskinvare i større grad. Likevel oppstår det hos større hostingselskaper situasjoner hvor man har behov for plassoptimaliserte servere som kombinerer lavt strømforbruk med lett prosessering. Det er dette formålet XS11-VX8 dekker.

Her er eksempler på oppgaver som XS11-VX8 er designet for:
  • Dedikert webhosting, webfarmer og infrastruktur med lett last tiltenkt single socket servere hvor det er krav om eller er foretrukket arkitektur en serverinstans per server
  • 1:1 Viritualisering hvor hver server bare kjører 1 VM og prosesseringskravet ikke er stort. Benyttes av mange hostingselskaper for utrulling, imageadministrasjon og katastrofesikring.
Ytterlige informasjon om løsninger fra Dell DCS og Cloud computing finner du her. Ta også en titt på vloggen med Drew Schulke fra vårt team i USA, som forklarer litt mer om den nye serverserien:




Kristian Heim
Advanced Solutions Group
Dell

fredag 5. juni 2009

Dell-hardware driver neste generasjon Google-søk

I går ble det offentliggjort at våre PowerEdge-servere er fundamentet i den nye Google Search Appliance (GSA) 6.0. Vår OEM Industry Solutions Group har skreddersydd vår nyeste generasjon servere som driver GSA 6.0 for bedriftskunder, noe som gjør det enklere å indeksere søkeinformasjon innenfor branmurer som det er å bruke Google.com eller .no.

Den gule GSA-serveren er designet for bedrifter og store organisasjonerm og er drevet av Dells PowerEdge R710 rackservere. R710, en av Dells 11. generasjon PowerEdge-servere, med Intel Xeon 5500-prosessorer, er en energieffektiv løsning med høy ytelse.

Google Search Appliance gir tilgang til alle data på webservere, filservere, i innholdsbehandlingssystemer, relasjonsdatabaser og bedriftsapplikasjoner ved hjelp én søkeboks.  Gjennom et grensesnitt som er så enkelt og intuitivt som Google.no, får de ansatte umiddelbar, sikker tilgang til all informasjonen og kunnskapen som finnes i hele bedriften – i over 220 ulike filformater og på over 109 forskjellige språk.

At en så stor aktør som Google velger våre maskiner, er noe vi er utrolig stolte av. Google er et selskap som har endret hvordan vi kommuniserer, og det gleder vi oss til å være en del av. 

onsdag 3. juni 2009

Nærkontakt av tredje grad

Mange har vært innom www.allpowerful.com etter at vi skrev et kort og kryptisk innlegg her på DellDirekte for noen uker siden. Mange medier, blant annet IT-avisen og Spillmagasinet har spekulert i om maskiner fra Alienware kommer til Norge. 

I går kunne vi endelig avsløre Alienware M17x, vår, og kanskje en av verdens, kraftigste 17-tommers bærbare spillmaskiner.

Kombinasjonen av hjerne og muskler i M17x gir en helt ny spillopplevelse for selv de mest hardbarkede spillentusiaster. Vi kan endelig glede fans med denne lanseringen som introduser Alienware i Norge for første gang.

Alienware M17x er maskinen som skal gi deg den ultimate spillopplevelsen, ved hjelp av flere tekniske fordeler:
  • Prosessor: Valgfri Intel Core 2 Extreme Quad prosessor som kan overklokkes gir eksepsjonelt gode klippemuligheter for HD-video og –audio
  • Grafikk: M17x har en ekstremt høy bildefrekvens med HD-resolusjon, samtidig som den makser ut spillbruken til det valgfrie Dual 1GB NVIDIA GeForce GTX 280M grafikkortet med SLI-teknologi
  • Skjerm: HD Widescreen UXGA (1920x1200) dobbel CCFL LCD gir deg muligheten til å oppleve spill, filmer og andre visuelle digitale medier i all sin prakt
  • Lagringskapasitet: Valgfrie doble 500GB-drivere i RAID 0- eller RAID 1-konfigurasjon tar hånd om alle lagringsbehov
  • Kommandosenter: Alienwares kommandosenter er en eksklusiv programvarepakke som er skapt av Alienwares programvareutviklere, som gir tilgang til alle programmer skapt av Alienware, som f.eks. AlienFX, AlienTouch, AlienSense og AlienFusion
  • Design: Den enorme ytelsesevnen til M17x tatt i betraktning, er det desto viktigere å ha et ytre som kan håndtere temperaturendringer, og som er sterkt nok til å beskytte innsiden. M17x har et anodisert aluminiumsdesign, med aggressive linjer og industriell look.
Med Alienware M17x er det bare å legge verden – og universet – for sine føtter. Vær allmektig, og ta for deg! 

Mer informasjon finner du her, bilder finner du på vår offisielle Flickr-side.

fredag 22. mai 2009

Dell løfter Elkjøp

Det er over et år siden vi skrev om at Dell-maskiner skulle bli tilgjengelig på Elkjøp, og de siste månedene har elektronikkgiganten sett effekten av å ha våre maskiner tilgjengelige i sine varehus. 

I en sak i DagensIT sier informasjonssjef Åshild Indresøvde at salget av PCer økte med 20 prosent i første kvartal, korrigert for at påsken var tidligere i fjor enn i år. ”Skylden” for denne økningen får blant annet Dell.   

- Vi lanserte maskiner fra Dell som eneste varehus i Norden hos oss i slutten av februar. Det er noe mange har gått og ventet på og det har vært en voldsom suksess. Vi har også hatt et stort fokus på laptop generelt og passet på å ha gode tilbud i tillegg til å ha fått inn Dell. Kundene våre har alltid vært prisbevisste og det slår nok ekstra gunstig ut for oss i et vanskeligere marked, sier Indresøvde til DagensIT.   

Våre maskiner har solgt i ”bøtter og spann” gjennom Elkjøp de siste månedene, og det er liten tvil om at kundene har ønsket våre maskiner. Faktisk har det til tider vært så stor pågang at maskinene våre har vært utsolgt, men jeg kan garantere at fabrikkene går på høygir for å klare å ta unna for etterspørselen.   

Richard Hægermark 
Business Development Manager

onsdag 20. mai 2009

Første skole-netbook fra Dell – endelig Ubuntu

Bjørn Venn har blogget om den og VG Nett/PC World har skrevet om den, og dermed er det på sin plass at vi skriver om den her på Dell direkte også. I går lanserte vi Latitude 2100, en 10,1-tommers netbook spesielt beregnet på bedriftsbrukere og skoler. Maskinen er også den første Dell-PCen som kan bestilles med operativsystemet Ubuntu i Norge.    

Dell Latitude 2100 er kompakt, lett og utviklet med tanke på samarbeid, sosiale nettverk og trådløse tilkoblingsmuligheter. Det er en pris- og plassgunstig løsning for bedrifter i vekst, uansett om du trenger et stilig og funksjonelt frittstående system eller en tilleggs-PC til når du er på reise. 

Latitude 2100 kan leveres med: 
  • Energieffektive Intel® Atom™-prosessorer
  • En rekke lagringsmuligheter, både harddisk og SSD
  • Flere operativsystemer, Windows XP, Vista eller Ubuntu 8.10
  • Berøringsskjerm, webkamera og 6-cellers batterier
  • Internasjonal service og kundestøtte for Dell Latitude-serien, inkludert Dell ProSupport-tjenester
Med en vekt som begynner på 1,36 kg, er Latitude 2100 en perfekt reise-PC for brukere som har innhold lagret sentralt på servere. Vi har blitt kontaktet av flere bedriftskunder som har ønsket netbooks som en tilleggs-PC, spesielt for de som reiser mye, og dette kan være løsningen de leter etter. Samtidig er dette en ideel maskin for skoleelever og studenter. 

Første Ubuntu-maskin i Norge
Latitude 2100 er den første maskinen Dell kan levere med operativsystemet Ubuntu i Norge. Linux-distribusjonen har vært tilgjengelig for Dell-kunder i en del andre land, men nå kommer altså muligheten også til Norge.

Vi har fått en rekke henvendelser om Ubuntu i Norge, spesielt her på DellDirekte, disse har vi spilt videre i organisasjonen. Derfor er det gledelig at vi endelig kan tilby dette operativsystemet også til norske kunder, og håper det faller i smak hos Linux-brukerne her i landet.

Dell Latitude 2100 er tilgjengelig på www.dell.no fra i dag, med pris fra NOK 2.490,- inkl. miljøgebyr. Eksl. mva og frakt.   

Flere bilder av den nye modellen finnes på vår offisielle Flickr-side.

mandag 18. mai 2009

Vi kommer ikke i fred!

Dette er antagligvis det korteste blogginnlegget på DellDirekte noensinne. Allikevel er det kanskje det mest spennende, spesielt for norske spillentusiaster. Vi anbefaler alle å ta en titt på www.allpowerful.com.




onsdag 13. mai 2009

Ny og billigere Mini 10

Flere medier, blant annet Engadget, har spekulert i Dells planer for minimaskiner, eller netbooks, som de også kalles. I går kveld lanserte vi det neste medlemmet av Dells Inspiron Mini-familie, Inspiron Mini 10v, en billigere utgave, med startpris på NOK 3.390,- inkl. mva, miljøavgift og frakt.

Inspiron Mini 10v er basert på Diamondville N270- eller N280-versjonene av Intels Atom prosessor. Mini 10v leveres med 1GB RAM, 16GB SSD eller 120 eller 160GB harddisk, en rekke trådløse tilkoblingsmuligheter, mulighet for 6-cellers 56WHr batteri, Bluetooth, 3 USB 2.0-utganger, integrert webcam og 3-i-1 minnekortleser.

I Norge leveres Mini 10v med Windows XP. I enkelte andre land kan også maskinen leveres med Linux-distribusjonen Ubuntu 8.04, men dette gjelder ikke i Norge foreløpig.

Mini 10v kan leveres i syv farger, fra tradisjonelle svart og hvit til rød, blå, rosa, grønn og lilla. Hvis du vil se flere bilder av Mini 10v, besøk vår offisielle side på Flickr.

I vloggen nedenfor forteller Brian Pitstick fra vårt utviklingsteam for Mini-serien mer om den nye Mini 10v. Maskinen kan bestilles fra i dag på www.dell.no.



tirsdag 28. april 2009

Ny Studio XPS hever standarden for stue-PCer

I går lanserte vi Studio XPS 435, en ny stasjonær spill- og multimediamaskin som setter standarden for denne typen maskiner. Studio XPS 435 er drevet av en Intel Core i7 prosessor, med Intel Turbo Boost teknologi, og kan utvides til 24GB minne og 4,5TB med lagring. I tillegg kan maskinen leveres med ATI Radeon HD4870 1GB GDDR5 grafikkort og strømforsyning på 475W.

Dell har fått mye skryt for design de siste årene, spesielt for våre XPS-modeller, og Studio XPS 435 tar denne arven videre. I hvitt og svart, med orange detaljer, tre vinklede USB-porter på toppen og integrert 15-i-1 kortleser, er dette en maskin som vekker oppsikt i enhver stue. Studio XPS 435 kan også leveres med Blu-Ray-spiller.

Studio XPS 435 er tilgjengelig på dell.no, med en pris fra NOK 19.490,-, inkl. mva, miljøgebyr og frakt.

søndag 26. april 2009

Mini 9 (nesten) best i test

Salget av ”netbooks” eller minimaskiner har tatt helt av i Norge det siste året, og våre modeller Inspiron Mini 9, Mini 10 og Mini 12 har blitt svært godt mottatt av norske kunder. Selv om denne gruppen maskiner er små i størrelse, så gir de allikevel nok ytelse til at de fleste vil klare seg med dem til daglig nettbruk og sosiale medier.

Tidligere denne uken testet Teknofil 11 minimaskiner, og de to representantene fra oss var Mini 9 og Mini 12. Mini 9 tar en finfin andreplass i testen med terningkast 5, mens Mini 12 kommer omtrent midt på treet med terningkast 4. Det er vi godt fornøyd med.


Teknofil skriver:


Om Mini 9: ” Kort sagt er dette blant de bedre minibærbare i den minste kategorien. Den er liten og lett og den har et godt tastatur og skjerm. Tastaturet har en litt underlig plassering av funksjonstaster, men det venner du deg til. 16GB SSD er i minste laget og her kunne Dell gått litt lenger. De kunne i det minste gitt oss muligheten for å kjøpe en større variant.”


Om Mini 12: ” Alt i alt er dette en maskin for deg som vil ha en større skjerm og et bedre tastatur. På denne punktet er maskinen glimrende. Vi liker ikke spesielt godt størrelsen på harddisken, her kunne Dell gitt litt mer. Vi skulle også gjerne sett en litt lavere pris.”


Dette er selvfølgelig innspill vi tar på alvor, og som tas videre i produktutviklingen. Det er for tidlig å si noe mer om hvilke modeller som vil komme utover året, men det er neppe noen hemmelighet at vi kommer til å videreutvikle denne produktserien.

torsdag 23. april 2009

Ny Studio 15-laptop med underholdningsfokus

I går lanserte vi Dell Studio 15, en oppgradert bærbar med fokus på underholdningsfunksjoner. Maskinen leveres med 15,6-tommers LED-skjerm med HD-oppløsning (720p/1080p), og med mulighet for 256 eller 512MB ATI Mobility Radeon HD4570 grafikkort og 2.0MP integrert kamera.

Som de fleste andre av våre bærbare PCer kan Studio 15 leveres i en rekke farger og mønstre, inkludert spesialdesign av Mike Ming og Derek Welch, samt en egen (PRODUCT) RED.

For mer informasjon om nye Studio 15, se her.

Studio 15 er tilgjengelig på dell.no, med pris fra NOK 5.590,-, inkludert mva, miljøgebyr og frakt.

torsdag 16. april 2009

Sett farge på tilværelsen

Selv om stadig flere nordmenn kjøper bærbare PCer, velger fortsatt mange å ha en stasjonær maskin hjemme. Disse maskinene har fortsatt bedre ytelse til lavere pris enn sine bærbare motstykker, og kan i tillegg bygges ut i større grad.


Denne uken lanserer vi Inspiron 545 og 545s, og Inspiron 546. Felles for alle er at de kan tilpasses ned til minste detalj, helt ned til fargevalg på kabinettet. Dell blir dermed den første PC-leverandøren som gir kundene muligheten til selv å velge farge, noe som kommer som resultat av tilbakemeldinger fra kundene våre, blant annet via vår interaktive forslagskasse IdeaStorm.


Mens Inspiron 545 og 546 er i Dells ”tower”-format, er 545s en smalere versjon, som passer godt som underholdningsmaskiner. Utseendemessig er 545 og 546 like, men mens 545 kan leveres med en rekke prosessorer fra Intel, mens 546 leveres med prosessorer fra AMD. Begge modellene kan leveres med opp til 8 GB minne, HDMI-utgang og Blu-ray-spiller.


Inspiron 545 og 545s koster fra henholdsvis NOK 3.990,- og 7.990,-, mens Inspiron 546 koster fra NOK 3.690,-. Alle priser er inkl. mva, miljøgebyr og frakt. Les mer om de nye Inspiron-modellene her.

torsdag 26. mars 2009

Ny teknologi reduserer kostnader

I går lanserte vi nye servere og lagringsprodukter for en rekke journalister i London. Kostnadseffektivitet, grønne løsninger og design, samtidig som at ytelsen øker betydelig er kanskje det viktigste i de nye produktene.

Til sammen 11 nye Dell-produkter ble lansert i går. Felles for alle er at de er designet for å redusere utgiftene og bli mer effektive, noe som er etterspurt i en tid der bedrifter over hele verden er nødt til å vurdere sine kostnader.

Dette er kanskje den største lanseringen av bedriftsprodukter for Dell i år, og dette er produkter vi gleder oss til å kunne levere til norske kunder. De nye serverne har sprengt alle rekorder for ytelse i tester, samtidig som kostnadene holdes nede. Vi fortsetter også å forenkle produktene våre, noe som betyr en enklere hverdag for IT-avdelingene i norske bedrifter.

Det er i hovedsak to grupper produkter som kommer til å bli viktige for norske bedrifter:
  • Dells nye M-serie med bladservere er betydelig mer kostnadseffektiv i bruk enn både tidligere Dell-modeller og tilsvarende produkter fra konkurrentene.
  • Den 11. generasjonen av Dells PowerEdge servere fortsetter trenden fra tidligere modeller med å tilby virtualisering og brukervennlighet på et enda høyere nivå.
Samtidig lanserte vi også en serie lagringsløsninger, EqualLogic PS6000, som også øker ytelsen, kostnadseffektiviteten og muliggjør avansert lagringsvirtualisering.

De nye produktene kan bestilles umiddelbart.

Inge Hjelmfoss
Enterprise Brand Manager

mandag 23. mars 2009

Adamo til Norge?

Etter at Dell i USA lanserte vår nye bærbare modell Adamo i forrige uke, har flere norske medier, blant annet VG Nett, PC World og Digi.no, skrevet om den supertynne maskinen.

Adamo er utstyrt med 13,4 tommers skjerm, og veier omtrent 1,8 kg. Med en maksimal tykkelse på 16,4 millimeter, er den per i dag verdens tynneste bærbare PC.

Men kommer Adamo til Norge, og i såfall når? Jeg skulle ønske jeg kunne komme med et klart svar, men per i dag vet vi faktisk ikke om Adamo blir lansert i Norge. I første omgang er det 20 av de største markedene til Dell som får tilgang til maskinen, men vi har meldt at vi ønsker Adamo til Norge, og håper det blir mulig med det første.

Så fort vi vet mer om Adamo, kommer vil til å skrive om det her på DellDirekte.

Hans Seime
Dell Norge

onsdag 18. mars 2009

Litt større Inspiron Mini

Det er bare noen uker siden vi lanserte våre modeller Inspiron Mini 9 og Mini 12 i Norge, og mottakelsen har vært god. Allikevel er det noen som mener Mini 9 blir i minste laget, og derfor lanserte vi Mini 10 i forrige uke.

Dell Inspiron Mini 10 ble utviklet fra bunnen av for å være det perfekte reisefølget og holde deg oppdatert når du er på farten.

Med harddisk på opptil 160 GB, opptil 1 GB minne, og i tillegg mulighet for å lagre filer på Internett gjennom vårt samarbeid med Box.net for å gi 2 GB med gratis Internett-lagring til alle Inspiron Mini 10-kunder, kan du lagre, åpne, samarbeide og dele alle filtyper ved hjelp av en sikker, enkel og intuitiv nettleserløsning.

Du går ikke glipp av fleksibilitet med tastaturet til Mini 10. Med 92% av størrelsen på en vanlig bærbar PC er det nesten som om tastaturet til Mini 10 er i full størrelse. Og med styreplate med flerberøring blir det enkelt for fingrene å navigere.

Mini Inspiron 10 er tilgjengelig på www.dell.no, og koster fra NOK 4.290,-, inkl. mva, miljøgebyr og frakt.

fredag 27. februar 2009

Godt år for Dell Norge

Sent i går kveld la Dell frem sine tall for hele 2008, og det er absolutt ikke så nedslående lesing som kanskje mange skulle tro. Vi har tatt grep internasjonalt og vokser innenfor strategiske områder , som gjør at vi har en solid økonomi tross nedgangstider og finanskrise.

Her i Norge er vi svært fornøyde med 2008. I tillegg til at vi lanserte en rekke spennende produkter, som Studio Hybrid og Latitude-E-serien, har året vært dominert av store prosjekter. I mars åpnet vår europasjef Dave Marmonti EMGS' serverklynge Aurora, som inneholder 1.800 servere, med kraft tilsvarende 20.000 PCer og totalt minne på 22 terabytes. Den oppnår dermed en ytelse på hele 70 teraflops, og er fortsatt en av Nord-Europas kraftigste klynger.

Dell Norge har utmerket seg i året som gikk gjennom å signere en rekke avtaler, men spesielt store norske selskaper med globalt nærvær har signert kontrakter det siste året. Både Yara, Aker Solutions, StatoilHydro og Norsk Hydro står nå på vår kundeliste globalt, og det er vi stolte av.

Miljø er fortsatt viktig, og i tillegg til å ha ekstremt miljøfokus i hele vår organisasjon, har vi også tatt denne tankegangen til flere kunder. Det mest ambisiøse prosjektet er kanskje Lillehammerselskapet Ikomm, som sammen med Dell bygger landets grønneste datasenter. Gjennom flere kreative løsninger er datasenteret det første i Norge som blir karbonnøytralt, og skal stå ferdig og klart til bruk i løpet av tredje kvartal 2009.

Vår partnerstrategi har vokst i året som gikk, og i 2008 har vi blant annet signert avtaler med Umoe IKT og Norsk Data Senter, noe som gjør at vi når flere kunder, samtidig som kundene til våre partnere nå får tilgang til våre produkter, noe vi vet mange ønsker. Partnermodellen har vært en ubetinget suksess etter at den ble lansert.

I løpet av året som gikk har vi i økende grad levert fulle løsninger, og ikke "bare" servere og klienter. Jeg vil ubeskjedent si at vårt konsulentkorps er et av Norges beste, noe også resultatene viser. I 2008 har vi hjulpet flere hundre kunder med å spare penger og øke effektivitet via serverkonsolidering, forbedret lagringsstrategi, utrulling av nye klienter etc.

2009 har også begynt lovende, og jeg synes ikke fremtiden ser så mørk ut som mange vil ha det til. I løpet av det siste året har vi tilpasset vår organisasjon så den står godt rustet til å takle en tid der kunder fortsatt har store behov, samtidig som budsjettene blir lavere. Da må både vi og våre kunder tenke smartere og presentere løsninger som gir maksimal kostnadseffektivitet.

At 2009 blir et spennende år er det liten tvil om, men med en kreativ organisasjon og gode løsninger er utgangspunktet godt.

Takk for et meget godt samarbeid i 2008.

Michael Jacobs
Adm. direktør
Dell Norge

fredag 13. februar 2009

- PartnerDirect utvilsomt en suksess

I disse dager er det et år siden vi lanserte partnerprogrammet PartnerDirect. Etter at programmet ble rullet ut i USA i desember 2007, fulgte Europa etter to måneder senere. I løpet av året som har gått har 15.000 registrerte partnere knyttet seg til PartnerDirect, og 100 selskaper er nå sertifiserte partnere.

- Det er ikke å ta i hvis vi slår fast at PartnerDirect har vært en ubetinget suksess. Vi visste at dette var noe kunder ønsket, men partnermodellen har blitt ekstremt godt mottatt, både av partnerne og av kundene. I tillegg viser det seg at Norden har vært et godt marked for denne typen løsning, og etter et år er det Danmark, Norge og Sverige som topper veksten, forteller en stolt Channel Manager Marthin Storm Hansen.

Det er først og fremst enkelheten i Dells løsning som har appellert til partnerne, og som også skiller PartnerDirect fra konkurrentenes løsninger.

- Vi hadde fordelen av å starte fra ”scratch”, og dermed kunne vi skreddersy en løsning som passet partnerne perfekt. Direkte kontakt mellom oss og partnerne gjør at beslutningstiden blir kortere og støtten bedre, og nettopp den direkte kontakten med Dell som produsent er noe som har slått an, fortsetter Storm Hansen.

Men selv om både vi i Dell, partnerne og kundene er fornøyde med løsningen så langt, har ikke kanalsjefen planer om å hvile på laurbærene.

- Vi skal fortsette å vokse, både når det gjelder omsetning og antall hoder. Vi føler nå at vi har en nærmest perfekt partnerbase, og nå skal vi videreutvikle og foredle denne. En betydelig del av Dells omsetning kommer gjennom partnerkanalen, og det er et uttalt mål helt fra toppen at dette skal satses videre på. Det blir spennende tider for PartnerDirect, slår Storm Hansen fast.

torsdag 12. februar 2009

Først ute med multitouch-tablet

Flere medier (blant annet Hardware.no og Dagens IT har allerede plukket opp nyheten om at Dell oppgraderer vår tablet-PC. Den nye modellen, Latitude XT2, er den første tablet-PCen med multitouch, og kan skilte med mer enn 11 timers batteritid.

Da vi lanserte Latitude XT i desember 2007, ble denne svært godt mottatt. Med XT2 har vi forbedret ytelsen, batteritiden og åpner også for multitouch, noe kundene våre har etterspurt. Muligheten til å skrive rett på skjermen har blitt svært godt mottatt, spesielt i sykehusmiljøer og andre steder der direkte input er viktig.

Dell Latitude XT2 er tilgjengelig fra i dag på dell.no, og koster fra kr. 12.790, inkl. miljøgebyr, eksl. mva og frakt.

torsdag 5. februar 2009

Dell gjør suksess på Twitter

I går skrev Digi.no en sak om at Dell i USA har brukt mikrobloggverktøyet Twitter med hell den siste tiden. Tirsdag denne uken lanserte vi muligheten til å kjøpe PCer med rabatt gjennom @DellOutlet, men bare for kunder i USA i denne omgang.

DellDirekte er også på Twitter (@delldirekte), og vi har faktisk vært der siden bloggen ble lansert for halvannet år siden, selv om det ikke er noe vi har flagget veldig. Foreløpig har vi kun brukt denne kontoen til å spre budskapet om nye saker her på DellDirekte, men vi lukter stadig på nye muligheter.

Derfor tenkte vi å høre med dere som leser bloggen: Burde Dell Norge også bruke Twitter som salgskanal? Og hvordan synes dere i såfall vi skal bruke den?

Vi håper på mange innspill i kommentarfeltet nedenfor.